Vasiljević: Pod kontrolom rute kojima se kreću migranti

0

ZVORNIK – Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je danas da pripadnici ove uprave uspješno kontrolišu i pokrivaju rute kojim se kreću migranti prema Tuzli, čime je znatno smanjen broj prelazaka migranata preko Drine, odnosno granice sa Srbijom.

Vasiljević je istakao da policijski službenici Policijske uprave Zvornik rade zajedno sa Jedinicom Granične policije BiH Zvornik u sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata preko granice iz pravca Srbije.

„Pokrivamo rute kretanja migranata, dajemo Jedinici Granične policije potrebnu pomoć, a imamo i zajedničke kontrole“, rekao je Vasiljević na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada Policijske uprave Zvornik u prvih šest mjeseci ove godine.

Vasiljević je dodao da su pripadnici Policijske uprave Zvornik i u prvoj polovini ovog mjeseca obezbjeđivali veliki broj javnih skupova.

„Obezbjeđivali smo 6. jula obilježavanje godišnjice stradanja Srba u Bratruncu, od 8. do 10. jula `Marš mira` od Crnog vrha do Potočara, 11. jula komemorativni skup u Potočarima, 12. jula obilježavanje godišnjice stradanja Srba u Zalazju kod Srebrenice, te 13. jula obilježavanje godišnjice stradanja Bošnjaka u organizaciji `Majki Srebrenice`. Svi skupovi protekli su mirno i bezbjedno“, naglasio je Vasiljević.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je u prvih šest mjeseci ove godine evidentirano 325 krivičnih djela, što je za 8,5 odsto manje u odnosu na isti period 2018. godine.

Savić je dodao da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela tužilaštivima podnijeli 291 izvještaj protiv 294 lica.

On je istakao da je u oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno 21 krvično djelo, što je za 8,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

„Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeli smo 19 izvještaja protiv 21 lica“, rekao je Savić.

Ističući da su evidentirana i četiri krivična djela krijumčarenja ljudi, Savić je rekao da su zbog toga tužilaštvima podnijeli četiri izvještaja protiv šest lica.

Inspektor U Sektoru policije Policijske uprave Zvornik Radenko Borić izjavio je da su u prvih šest mjeseci ove godine prijavljena 224 slučaja narušavanja javnog reda i mira, što je 18,5 odsto više nego u istom periodu 2018. godine.

On je dodao da su podnijeli 60 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdali 199 prekrajnih naloga.

Borić je rekao da su se u prvoj polovini ove godine na području Policijske uprave Zvornik dogodile 243 saobraćjne nezdgode, što je 16 odsto manje nego u istom periodu 2018. godine.

On je naglasio da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina kretanja vozila.

Prema njegovim riječima u prvih šest mjeseci ove godine su obavljene 16.994 kontrola učesnika u saobraćaju i evidentirana 9.123 prekršaja zbog kojih je izdato 8.650 prekršajnih naloga, a iz saobraćaja isključeno 625 vozača.

„Zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključena su 502 vozača, 63 vozača su isključena zbog vožnje prije sticanja prava upravljanja vozilom, dok su ostali isključeni iz saobraćaja zbog vožnje po uticajem opijata“, kaže Borić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare