Vasiljević: Motiv sukoba u kafiću nije međunacionalna mržnja

0

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević rekao je da motiv nedavnog sukoba u kafiću „Bakus“ u Istočnom Novom Sarajevu nije međunacionalna mržnja, niti netrpeljivost.

Vasiljević je danas na konferenciji za novinare na Palama istakao da je riječ o klasičnoj tuči, kakve se dešavaju u ugostiteljskim objektima, te istakao da je uspjela da dokumentuje i najvećim dijelom rasvijetli šta se dešavalo u tom kafiću i ispred njega.

On je najavio da će vrlo brzo biti podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičenih, ali da istragu otežava činjenica da su oni u teškom zdravstvenom stanju.

Vasiljević je naglasio da se u proteklih par dana desilo nekoliko krivičnih djela koja su uznemirila građana u Istočnom Sarajevu, a jedno od njih je i paljenje vozila „pežo 307“, u vlasništvu djevojke čiji su inicijali G.M sa Pala.

„I ovo krivično djelo je rasvijetljeno i protiv muškarca čiji su inicijali S.P. /21/ sa Sokoca podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu“, rekao je Vasiljević i dodao da je motiv ove paljevine privatne prirode.

U tuči i pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta „Bakus“ u Istočnom Novom Sarajevu, koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, 8. na 9. novembar, povrijeđena su četiri lica čiji su inicijali M.B. /20/, M.S. /31/, D.K. /31/ i B.N.

Srna nezvanično saznaje da su u tuči i pucnjavi povrijeđeni Benjamin Mujagić, Senaid Mujić, Dragiša Kenjić i Bojan Ninković.

Zdravstveno stanje dva pacijenta koji se nalaze u bolnici u Sarajevu izuzetno je teško i obojica su životno ugrožena, a dva lica zbrinuta su u Bolnici Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare