Vanredna sjednica parlamenta o odlaganju industrijskog otpada

0

Opštinski odbor SNSD-a Pale zatražiće hitno sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine Pale, na kojoj bi se raspravljalo o problemu odlaganja industrijskog otpada na ovom području.


“Smatrajući da je riječ o pojavi koja, postoji opravdana bojazan, predstavlja potencijalno ekološku katastrofu na području sarajevsko-romanijske regije, a koja bi u budućnosti mogla da ostavi ozbiljne posljedice po zdravlje ljudi, kategorični smo u stavu da se o svemu mora izjasniti opštinski parlament”, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Iz ovog odbora navode da će insistirati na transparentnoj raspravi o svim detaljima u vezi sa aferom o odlaganju industrijskog otpada, koja “ne smije biti zataškana inertnošću i ćutanjem aktuelne vlasti u najvećoj istočnosarajevskoj sredini koju predvode SDS, PDP i NDP”.

“Lokalni parlament treba dati podršku nadležnim organima u otkrivanju i sankcionisanju svih onih koji su učestvovali u nezakonitim radnjama u vezi sa odlaganjem opasnog otpada i preduzimanju adekvatnih mjera na sanaciji pričinjene štete”, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su, nakon više dojava građana da se na određenim lokacijama na području opština Istočni Stari Grad i Pale deponuje otpad neprovjerenog sadržaja, 26. marta izveli akciju sprečavanja odlaganja otpada, najvjerovatnije, opasnog po život i zdravlje ljudi i životne sredine.

Istragu u ovom slučaju preuzela je Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments