Uži centar Pala bez grijanja, kvar na cjevovodu

6

Uži centar Pala i danas je bez grijanja zbog većeg kvara na cjevovodu, a njegovo saniranje očekuje se u toku dana, rekao je tehnički direktor preduzeća „Gradske toplane“ na Palama Dragoljub Antonić.

Antonić je rekao da su radnici na terenu i od juče rade na otklanjanju kvara koji je veoma ozbiljan.

Prema njegovim riječima, gubitak vode je toliki da su sinoć morali zaustaviti cijeli sistem i zatvoriti „objekat 07“ kako bi ostali dio grada mogao funkcionisati.

Antonić je zamolio građane za razumijevanje, navodeći da su vremenski uslovi nepovoljni što značajno utiče na radove, te da su i zalihe energenata na izmaku.

„Imamo niz nepovoljnih faktora. Ovo je 15. kvar u ovoj sezoni, a toplovodne instalacije su u lošem stanjem. Često sekciono radimo obustavljanje grijanja u većem dijelu opštine da bismo izvršili popravke“, naglasio je Antonić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
6 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ljudi je li se vi zaista šalite i ovo zovete toplana,bio sam zimus u poseti Palama i sve je o.k. lep gradić ali kada sam vam prošao pored onog rugla te toplane auuu brate totalno razočarenje za onako lepo planinsko mesto.Pozdrav

Pa nekad Pale nisu izgledale kao danas.Tada je centar bio mnogo nize, a ovaj prostor je bio, Toplana, pilana,Sumsko gazdinstvo i mnogo stosta drugo. Ekspanzijom gradnje i priliva stanovnistva eksplodirala je i gradnja, centar je pomjeren, ali sredstava za izmjestanje ovog objekata(80 miliona) za sada nema, a kako je krenulo nece ga skoro ni biti(trebalo je ovog ljeta da krene). Ruglo jeste, to znamo svii mi Paljani, ali sta da se radi…

Kojih 80 miliona, sve je bilo ugovoreno ali gazde nisu dale, a bivši i dalje lupeta.
Zar niste čuli da je aktuelni obećao.

Od kako postoji grijanje i toplane u Palama, aktuelni načelnik je najrevnosniji u striktnom pridržavanju rokova grejne sezone. Bez obzira na vremenske uslove, grijanje se uključi-isključi u zadatom roku, pa se korisnici smrzavaju, ili dogrijavaju, ukoliko im to mogućnost dozvoljava, najmanje 1,5 do 2 mjeseca.
Sram bilo (grado)načelnike drugih gradova, kao što su Beograd, Sarajevo,…koji produže grijanje sve dok to vremenski uslovi zahtijevaju!
Da li će, radi lokalnih izbora, ova sezona grijanja i u Palama biti produžena, vidjećemo….

Ajde Miki, zdravlja ti, navedi barem jedan projekat, koji je prije 4 godine obećan, barem ugovoren, započet, a kamo li završen! Izgradnja toplane, izgradnja nove zgrade opštine, podsticaj preduzetništva, zapošljavanje…
SVE Gola NULA!
Četiri godine se samo tapkalo u mjestu i nazadovalo.

Svakako mnogo pozitivnije dje;luje nego prethodna rukovodstva koja su bila 25 godina na vlasti. Tacno da nisu ispunjeni ti prijedlozi i obecanja, ali isto tako mnogo stosta i predhodnici obecavali pa zaboravljali. Nemoj da se pravimo pametni kad znamo kao sve funkcionise kod nas, nebitno koja partija je na vlasti.U vrijeme opozicije dansnje sve institucije su otisle sa Pala, propao Famos,Pretis i svi mi znamo koja stranka ih je vodila. Takodjer i danas vidimo kako to izgleda na primjeru OC Jahorine….Tako ce nam biti dok se politicki dijelimo, a stranke kolo vode bez nas.