Utvrditi ima li osnove za stecajni postupak

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na današnjem ročištu pred Okružnim privrednim sudom Istočno Sarajevo doneseno je rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja uslova otvaranja stečajnog postpuka u Radio-televiziji Istočno Sarajevo /RTV IS/.

Današnju raspravu o pokretanju stečajnog postupka u RTV IS vodio je stečajni sudija Dragan Borovčanin.

Prema rješenju RTV IS treba da uplati 100 KM takse i 5.000 KM depozita Orkužnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu da bi bio imenovan stečajni upravnik koji u roku od 30 dana treba da donese rješenje, odnosno odluku o tome da li ima osnove za pokretanje stečajnog postupka u ovoj medijskoj kući.

V.d. direktora RTV IS Branislav Ilić izjavio je Srni da očekuje da će Skupština grada Istočno Sarajevo kao osnivač ove medijske kuće u roku od dan-dva uplatiti depozit od 5.000 KM.

„Nakon uplate depozita biće imenovan privremeni stečajni upravnik koji treba da u roku od mjesec dana pregleda stanje u firmi i daje preporuku o tome da li ima osnova za pokretanje stečajnoog postupka. RTV IS će za to vrijeme nastaviti sa radom“, rekao je Ilić.

On je podsjetio da su se problemi u RTV IS gomilali godinama, te da se stečajni postupak nametnuo kao neminovnost.

„Nadamo se da stečajni upravnik neće razvlačiti proces, nego da će se odlučno krenuti u rješavanje problema koji su se gomilali u proteklim godinama“, kaže Ilić.

V.d direktora RTV IS predao je 19. decembra Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za pokretanje stečaja u ovoj medijskoj kući.

Nadzorni odbor RTV IS donio je 15. decembra odluku o pokretanju stečajnog postupka.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare