Usvojeni izvještaj o budžetu i model finansiranja obnove mosta

0

FOČA – Skupština opštine Foča usvojila je danas polugodišnji izvještaj o izvršenju budžeta, prema kojem su u prvih šest mjeseci ove godine ukupna budžetska sredstva iznosila 4.269.339 KM ili 40,85 odsto od plana za 2015. godinu.

U istom periodu potrošeno je 4.221.062 KM ili 40,31 odsto od planiranih izdataka.

Načelnik Odjeljenja za finansije Mirjana Davidović rekla je da se poreski prihodi prikupljaju prema planu, dok je sporija dinamika ubiranja neporeskih prihoda, koji su ostvareni na nivou od 33 odsto od plana, posljedica kasno usvojenih opštinskih programa uređenja građevinskog zemljišta i komunalne potrošnje.

Davidovićeva je navela da bi do kraja godine naplata ovih prihoda, ipak, trebalo da bude u skladu sa godišnjim planom.

Na sjednici je usvojena i odluka o planiranju i obezbjeđivanju sredstava za finansiranje obnove željeznog mosta na rijeci Drini, koji je porušen u NATO bombardovanju 1995. godine.

Za most je ranije obezbijeđeno 300.000 KM kreditnih sredstava, te 400.000 KM od Vlade Republike Srpske, a odlukom je predviđeno da 600.000 KM bude obezbijeđeno od donatora ili iz opštinskog budžeta u 2016. godini.

Okvirna cijena obnove mosta je oko tri miliona maraka, a odlukom je određeno da preostalih 1,7 miliona KM finansira izvođač radova, tako da mu se isplata ovog dijela vrši u periodu od pet godina u 60 jedankih anuiteta, bez kamata, iz redovnih budžetskih sredstava.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare