Usvojena odluka o načinu davanja u zakup 29 poslovnih prostora

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas odluku o uslovima i načinu davanja u zakup 29 poslovnih prostora u sportsko-poslovnom centru u izgradnji, u okviru kojeg je i sportska dvorana.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je da poslovni prostori nisu dovršeni, te da je formirana komisija koja je utvrdila koliko je još sredstava potrebno uložiti da bi dobili upotrebnu dozvolu.

“Komisija je utvrdila različite iznose za 29 poslovnih prostora, pojedinačno po metru kvadratnom. Želimo da podstaknemo sva pravna i fizička lica da se prijave i odluče za djelatnost kojom žele da se bave. Sva uložena sredstva biće vraćena u okviru 30 odsto mjesečne zakupnine u periodu od 10 godina, koliko će biti ostavljena mogućnost za zakup prostora uz mogućnost ponovnog produženja”, rekao je Ćosić novinarima nakon sjednice.

On je napomenuo da poslovni prostori nisu na prodaju i da je namjera da ih opština zadrži u vlasništvu, te omogući dugoročni zakup i ulaganje u njih, a kako kaže, najbitnije je da će biti otvorena nova radna mjesta.

“Imajući u vidu lokaciju nove sportske dvorane, Trg Srbije će biti mjesto koje će okupljati veliki broj građana i potreba za izdavanje tih poslovnih prostora će biti velika”, istakao je Ćosić.

On je dodao da će nakon stupanja na snagu odluka biti objavljena na zvaničnoj i “Fejsbuk” stranici opštine i službenim novinama.

Na sjednici je usvojena i odluka o pristupanju izradi izmjene Regulacionog plana “Čiča”, jer, kako navodi Ćosić, postoji interesovanje investitora za gradnju, tako da će na tom prostoru biti nova poslovna i stambena gradnja.

Odbornici su usvojili i program pod nazivom “Pametni grad za period 2020-2023. godina”, a usvojena je i odluka o izmjeni radnog vremena trgovinskih objekata nedjeljom, od 8.00 do 14.00 časova na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ćosić je dodao da je od 2013. godine rad trgovinskih objekata bio skraćen od 8.00 do 16.00, ali je bilo onih koji nisu primjenjivali tu odluku.

“Pozivam sve inspekcijske organe da nedjeljom vrše kontrolu u trgovinskom objektima, jer ništa nam ne vrijede odluke koje donosimo ako ih ne poštujemo i ne primjenjujemo”, istakao je Ćosić.

On je dodao da ovo neće uticati na poslodavce, te da je zakonski ostavljena mogućnost da onaj ko je registrovan kao dragstor može da radi 24 časa.

Ćosić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je gotovo svih 14 tačaka dnevnog reda sjednice usvojeno jednoglasno, što pokazuje da odbornici shvataju da predložene tačke imaju veze sa svakodnevnim životom i funkcionisanjem lokalne zajednice, odnosno njenim napretkom i daljim razvojem.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments