Usvojen zaključak o poligrafskom ispitivanju odbornika

6
Usvojen zaključak o poligrafskom ispitivanju odbornika

Skupštine opštine Pale danas je na sjednici povodom stanja bezbjednosti u ovoj lokalnoj zajednici jednoglasno usvojila zaključak Kluba SDS o poligrafskom ispitivanju odbornika Skupštine i rukovodstva opštinskih odbora političkih partija radi rasvjetljavanja krivičnih djela.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Predrag Ćajić izjavio je novinarima da je stanje na području Uprave u proteklom periodu ocijenjeno zadovoljavajućim.

On je naveo da su određena djela u nadležnosti tužilaštva i da zbog toga o njima ne može govoriti, kao što su kompromitujuće SMS poruke, paljenje automobila funkcioneru SNSD-a Bošku Tomiću, te postavljanja eksplozivne naprave ispred vrata porodične kuće predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Bojana Ninkovića.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je na usvajanje uputio prijedloge da sjedište Policijske uprave ostane na Palama, te da se od Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske traži sva moguća logistika da bi Uprava na Palama imala što bolje uslove za rad kada je u pitanje materijalno i kadrovsko osvježenje.

Jugović je dodao da je predložio i da Uprava da maksimum od sebe kako bi bila rasvijetljena sva neriješena krivična djela i da preduzme mjere da se to ne bi dešavalo u budućnosti.

„Četvrti, koji je i najvažniji, jeste poziv svim političkim partijama da se u narednom periodu uzdrže od komentarisanja bilo kakve kvalifikacije određenih djela, dok ta djela ne rasvijetle nadležni organi“, dodao je Jugović.

On je rekao da je stanje bezbjednosti statistički zadovoljavajuće, ali da treba popraviti i opštu sliku na terenu.

Nikola Blagojević iz Kluba SDS-a rekao je da je ovaj klub uputio prijedlog da se zatraži poligrafsko ispitivanje da bi se otklonile sumnje i spekulacije u vezi sa postavljanjem bombe ispred ulaznih vrata porodične kuće predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Ninkovića.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević izrazio je nadu da će biti sprovedeni usvojeni zaključci, te naglasio da stanje bezbjednosti još nije na nivou na kojem bi bili zadovoljni.

Prema njegovim riječima, logika je da policija radi svoj posao koji je u interesu stanovnika opštine Pale, a politika ne treba da se miješa u njihov rad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

ja se ne bih slozio oko ovoga jer smatram da bi se NON STOP i u nedogled kvarili uredjaji za ispitivanje i sem troska drugog efekta ne bi imali.Pa zamislite kako bi POLIGRAF pomagao i drecao vec od prva tri podvrgnuta.Jok obustavljaj

Treba odbornike pitati jesuli nepošteno stekli , razne diplome .fakulteta … Zaprepastilibise rezultatima….

Čitam članak i ne vjerujem svojim očima na šta je spala paljanska demokratija. Zar je moguće da su svi redom „osumnjičeni“ ? Kakvu li samo sliku šaljemo o Palama?!!

Kad ste već krenuli, postavite im pitanje da li su imali sastanaka sa pripadnicima lokalnog kriminalnog miljea i u prošlosti. Obavezno uključite u ovo i pojedine funkcionere Grada Istočno Sarajevo.

Sve u svemu, jedna velika „sramota za Pale“

Potpuno podrzavam ideju o poligrafu i cestitam odbornicima na donesenoj odluci.. Takodje potpuno podrzavam da na listi pitanja MORA da bude i pitanje o kontaktima odbornika i funkcionera sa osobama protiv kojih su vodjeni krivicni postupci, ili su osudjivani. I naravno da se izjasne o diplomama. I da unaprijed znaju kako je lazno svjedocenje krivicno djelo koje ih moze kostati mandata i funkcija.

De ljudi oladite… poligraf se NE MOŽE koristiti kao dokazno sredstvo za bilo šta i krajnje je irelevantan. Samo je to teško objasniti ovim seljacima kojima je sve u životu da drame. Poligraf je tu da mjeri puls, pritisak, temperaturu… a ne da šara kako šta mlati i govori i je li to tačno, netačno. Samo još čekam momenat kad izađu iz skupštinske sale i počnu hvalospjeve o sebi kako su iskreni, a svi znamo kakva su svi oni…. da ne koristim prostu riječ 🙂

Sto vise udarnih tetmina, osporavanih uredjaja, a komunikaciju podesiti da pociva na emociji istine, lazi, straha, novotarija….bice citiran odbornik dugo. Bravo!