Usvojen revidentiran Regulacioni plan „Pale – centar“

0

Paljanska Skupštine opštine danas je usvojila odluke o reviziji Regulacionog plana „Pale – centar“, koji obuhvata prostor od oko 54 hektara. Planirana je gradnja nove zgrade opštine, zatim pozorišta, bisokopa, biblioteke, kao i rekonstrukcija postojećih objekata, kao što je stanica policije i svih ostalih sadržaja koji prate samo stanovanje. Arhitekta firme „Projekt“ iz Banjaluke Nevena Predojević istakla je da će građani ovim dopunama regulacionog plana dobiti sve one društvene sadržaje koji im nedostaju, bolju definiciju javnih površina, uređenije parkove. „Planirali smo i dvije nove pozicije koje bi mogle da služe za galerije ili neke druge sadržaje“, rekla je Predojevićeva . Prema njenim riječima, plan je realan i ukoliko bude interesa investitora i opštine, biće u funkciji deset godina, odnosno do 2020. godine. Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Mlađo Ćeremidžić rekao je da je ovo dosta realno rješenje i u srednjoročnom planu je predviđen jedan dio finansiranja sadržaja.

Ćeremidžić je istakao da ovaj regulacioni plan pruža dosta prostora investitorima, a opštini ostaje da završi infrastrukturu, kružne tokove, kanalizaciju, a sve ostalo je na privatnom sektoru.

„Ovim planom se otvara mogućnost većih ulaganja u centralnim zonama“, rekao je on i dodao da će se krenuti i sa izradom projekta za novu zgradu opštine.

Ćeremidžić je rekao da je prioritet završetak sportske dvorane i pristup do nje, i nada se da bi to trebalo biti završeno do 2012. godine, a možda i prije.

On je podsjetio da je obezbjeđeno oko 2,5 miliona KM za nastavak izgradnje sportske dvorane, a da će dok ta sredstva utroše obezbjediti i ostatak od oko dva miliona KM.

Odbornici su na današnjoj sjednici prihvatili izvještaj o radu i poslovanju u 2009. godini javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Pale.

(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare