Usvojen rebalans budžeta od 6.800.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu 6.800.000 KM koji je veći za 1.700.000 KM u odnosu na planirani od 5.100.000 KM.
Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je da je budžet uvećan za iznos kreditnih sredstava namijenjenih za izgradnju infrastrukturnih projekata, koji su velikim dijelom završeni u ovoj godini, a ostatak će u idućoj godini.

Kovač je istakao da je ovaj budžet bio razvojni, jer su velika sredstva utrošena za gradnju objekata infrastrukture.

On je napomenuo da će u budžetu za iduću godinu morati da budu planirani prihodi manji za oko 300.000 KM po osnovu indirektnih poreza.

„Iz dana u dan dobijamo nove obaveze tako da ćemo u budžetu za narednu godinu morati da planiramo sredstva za Centar za socijalni rad, Dom zdravlja, Matičnu biblioteku, a vjerovatno će i kompletno finansiranje troškova osnovnih i srednjih škola pasti na lokalnu zajednicu“, rekao je Kovač.

Prema njegovim riječima, znatno su smanjeni i grantovi prema nerazvijenim i izrazizito nerazvijenim opštinama, gdje ne spada opština Istočna Ilidža.

Odbornici SNSD-a nisu podržali rebalans budžeta za ovu godinu.

Odbornik SNSD-a Miroslav Vujičić rekao je da odbornici ove stranke od usvajanja budžeta za ovu godinu ukazuju na određene greške i na drastičan pad prihoda opštine, a da je ovaj budžet uvećan zbog kreditnih sredstava, a ne zbog povećanja prihoda opštine.

Vujičić je rekao i da se odrekao svog odborničkog paušala, koji iznosi oko 350 KM, u korist dvije socijalno ugrožene porodice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare