Usvojen Prostorni plan opštine

0

ZVORNIK – Skupština opštine Zvornik usvojila je na današnjoj sjednici Prostorni plan opštine za period od 2012. do 2032. godine.

Prostornim planom, koji je izradio bijeljinski Zavod za urbanizam i projektovanje, obuhvaćena je površina od 371,95 kilometara kvadratnih.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za postorno uređenje Boško Kojić istakao je važnost ovog dokumenta, kojim se, kako je rekao, definišu svi parametri neophodni za razvoj opštine.

„To je strateški dokument koji posmatra postojeće stanje i razmatra pravce i mogućnosti budućeg razvoja naše opštine, kako u prostornom pogledu, tako i u privrednom i ostalim pravcima“, pojasnio je Kojić.

On je dodao i da se usvajanjem Prostornog plana stvaraju preduslovi za izradu provedbenih prostorno-planskih dokumenata, gdje će prioritet biti izrada „zoning“ plana, koja će obuhvatiti i naselje Branjevo, odnosno plan parcelacije tog naselja.

„Time će se omogućiti pokretanje postupka legalizacije objekata na placevima koji su u ovom naselju dodijeljeni izbjeglim licima“, rekao je Kojić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments