Usvojen plan rada lokalne uprave

0

FOČA – Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas plan rada lokalne uprave za ovu godinu, izrađen prema obavezujućoj međunarodnoj metodologiji, koji sadrži planirane aktivnosti svih pet opštinskih odjeljenja, uključujući sve velike infrastrukturne projekte.

Planom su obuhvaćeni projekti čija je vrijednost 17.478.000 KM, od čega se na budžet opštine odnosi 4.188.000 KM, a 13.290.000 KM na eksterne izvore finansiranja.

Iz izvršne vlasti pojasnili su da je većinom riječ o višegodišnjim projektima, kako onima iz usvojene strategije opštine, tako i vanstrateškim, od kojih bi neki trebalo da budu realizovani u ovoj godini, a neki će biti samo pripremljeni za realizaciju.

Najveća investicija koja će početi u ovoj godini jeste rekonstrukcija sekundarnog vodovoda i kanalizacione mreže, a biće finansirana iz kreditnih sredstava i granta Evropske investicione banke.

Prema ovom planu, investicija je veća od devet miliona KM, a za koji dan, kada bude završen tender za izvođače radova, trebalo bi se tačnije znati koji obim radova i finansija podrazumijeva ovogodišnja faza.

Iz kredita opštine od dva i po miliona KM ove godine gradiće se novo obdanište.

Za rekonstrukciju lokalnog puta od Bolnice do Medicinskog fakulteta planirano je 350.000 KM iz budžeta opštine, a za asfaltiranje dionice puta od Foče prema pješčanim piramidama 800.000, od čega 100.000 KM iz opštinskog budžeta, a ostatak bi se pokušao obezbijediti iz eksternih izvora.

Za rekonstrukciju ostalih lokalnih putnih pravaca predviđeno je da se iz budžeta u ovoj godini izdvoji 400.000 KM.

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o poreskoj stopi za oporezivanje nepokretnosti, koja je ostala na prošlogodišnjem nivou – 0,12 odsto od procijenjene vrijednosti, odnosno 0,10 odsto za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare