Usvojen Nacrt statuta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo danas je usvojila Nacrt statuta ove opštine, uz zaključak da on bude upućen u javnu raspravu.

U raspravi o Nacrtu statuta opštine konstatovano je da izmjene i dopune koje se unose u Statut, najznačajniji akt za rad jedne lokalne zajednice, proističu iz izmjene dva zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske.

Javna rasprava o Nacrtu statuta Istočno Novo Sarajevo trajaće narednih 15 dana i u tom roku je moguće dostavljanje prijedloga, sugestija i primjedaba na njegov tekst.

Na inicijativu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Samardžije danas je usvojena inicijativa za pokretanje izmjena regulacionog plana opštine Istočno Novo Sarajevo s ciljem omogućavanja trajnog smještaja Vatrogasne brigade grada.

Odbornici su usvojili Izvještaj o radu i godišnji obračun Javne ustanove kulture „Kulturni centar“ Istočno Novo Sarajevo za prošlu godinu, ali ne i Program rada i finansijski plan ove ustanove za tekuću godinu.

Ocijenjeno je da je Program rada „Kulturnog centra“ zadovoljavajući, ali da je, pored redovnih sredstava koja se za rad ove ustanove izdvajaju iz opštinskog budžeta, potrebno obezbjeđivanje sredstava iz sopstvenih izvora.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je da će sa menadžmentom „Kulturnog centra“ do sljedeće sjednice Skupštine opštine dopuniti plan i program ove kulturne ustanove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare