Usvojen izvještaj o radu načelnika opštine

0

FOČA – Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su izvještaj o radu načelnika opštine Radisava Mašića u 2013. godini.

Izvještaj je podržalo 14 odbornika SDS-a, SNSD-a, DNS-a, SDA i SP-a, protiv je glasalo pet odbornika NSP-a i SRS Republike Srpske, a uzdržana su bila dva odbornika PDP-a.

Mašić je, kao najveće rezultate svog rada u 2013. godini, naveo stabilizaciju budžeta, povećanjem naplate i smanjenjem troškova, zatim uspostavljanje pune saradnje sa institucijama Srpske i BiH, te otvaranje novih radnih mjesta podsticajima u privredi i poljoprivredi.

„Sa 200.000 KM podsticaja, zaposleno je 40 novih radnika, a sa 100.000 KM podržali smo nabavku 19 grla krupne stoke, 11 voćara je proširilo voćnjake, a devet poljoprivrednika je dobilo novu mehanizaciju“, rekao je Mašić.

On je dodao da je ovim mjerama, te uz projekte Zavoda za zapošljavanje i međunarodnih organizacija, broj zaposlenih u 2013. godini u Foči povećan za 100 radnika.

Od infrastrukturnih ulaganja, Mašić je izdvojio izgradnju stočne pijace i asfaltiranje gradskih ulica, te aktivnosti izrade projekta rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije.

Odbornici opozicije zamjerili su načelniku da nije ispunio više od 60 odsto mjera iz svog programa rada, a kritikovali su ga i što je, bez saglasnosti Skupštine opštine, odobrio povećanje cijena vode i odvoza smeća.

Na 18. redovnoj sjednici usvojen je i izvještaj o izvršenju budžeta opštine Foča u 2013. godini u iznosu od 9,1 milion KM, što je 91,5 odsto od planiranih sredstava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare