Usvojen izvještaj o izvršnju budžeta u iznosu od 20.442.000 KM

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu u iznosu od 20.442.000 KM, a završena je suficitom većim od 300.000 KM.

Načelnik opštine Jovan Katić rekao je novinarima da je i prošla godina završena sa suficitom od 348.296 KM.

„Ako u obzir uzmemo i onih 700.000 KM predviđenih za pokrivanje deficita iz ranijih perioda, onda suficit za prošlu godinu iznosi 1.048.296 KM. Bitno je naglasiti da su poreski prihodi u ostvarenju budžeta iznosili samo 42 odsto“, naglasio je Katić.

Prema njegovim riječima, ostali prihodi ostvareni su od razvojnih projekata opštine, prije svega, stanogradnje, regulacionih planova, kao i naknadom za rentu i uređenje.

„Od tih prihoda, više od 9.000.000 KM budžetskih sredstava je uloženo u kapitalne razvojne projekte, kojih je dosta već i završeno. Smatram da smo bili prisutni u svakoj mjesnoj zajednici od Miljevića, Petrovića, Tilave, Toplika, Tvrdimića do urbanog dijela“, istakao je Katić.

Katić je rekao i da je oko 1.000.000 KM utrošeno za izgradnju pozorišta, te da apsolutno mogu biti zadovoljni ostvarenim prihodima i suficitom.

Odbornici su usvojili i Regulacioni plan „Centar jedan“, čime su se stekli uslovi za izgradnju koncertne dvorane i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„Kroz regulacioni plan otvaramo potpuno nove prostore izgradnje, prije svega na mjesto `TAT` i `Lasta`. Usvajanjem ovog plana ostvarićemo dosta prihoda od rente i uređenja, koji će biti utrošeni u razvojne projekte na području opštine Istočno Novo Sarajevo“, rekao je načelnik Katić.

Odbornik SDS-a Bosiljka Dunjić rekla je da su iz ove stranke i ranije upozoravali da nisu zadovoljni izvršenjem budžeta, kao ni činjenicom da planirani kapitalni projekti nisu realizovani.

Dunjićeva smatra da se problemi u opštinskim javnim preduzećima uglavnom prebacuju na teret građana, čime se dodatno komplikuju njihovi finansijski problemi.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare