Usvojen finansijski plan Crvenog krsta Republike Srpske

0

Skupština Crvenog krsta Republike Srpske /CKRS/ usvojila je danas na Palama Plan rada sa Operativnim planom aktivnosti za 2012. godinu i Finansijski plan CKRS za 2012. godinu u iznosu od 1.055.000 KM.

Predsjednik Skupštine Crvenog krsta RS Jovo Grujičić rekao je za Srnu da je Plan rada izrađen na prošlogodišnjem nivou zbog ograničenih finansijskih sredstva.

Grujičić je istakao da su sve planirane aktivnosti u 2012. godini propraćene finansijskim dijelom i da je Plan rada napravljen u okviru tih sredstava.

“Da li ćemo ostvariti taj budžet zavisi dijelom od nas, a dijelom i od spoljnih faktora, odnosno od naših donatora, od budžeta RS, od Vlade RS i predsjednika RS Milorada Dodika, koji su uvijek imali razumijevanja za našu organizaciju, a nadam se da će tako biti i u narednom periodu“, naglasio je Grujičić.

Prema njegovim riječima, u Planu rada za 2012. godinu su detaljno opisane sve tradicionalne aktivnosti Crvenog krsta, socijalno-humanitarne djelatnosti, kućna njega, zdravstvena djelatnost, podmladak i omladina, informisanje, izdavačko-propagandna djelatnost i diseminacija, program upozoravanja na opasnost od mina, kao i program pripreme i odgovora na katastrofe.

“Sve to je razrađeno kroz operativni plan, terminski plan u kome su predviđene sve aktivnosti i nosioci aktivnosti“, rekao je Grujičić dodajući da je Crveni krst RS jedina organizacija koja tokom cijele godine aktivno radi i ima svoju mrežu aktivista i volontera u svim opštinskim organizacijama.

Na današnjoj sjednici Skupštine Crvenog krsta RS utvrđen je i prijedlog kandidata za dodjelu priznanja predsjednika Republike Srpske.

“Predložili smo najaktivnije i najistaknutije članove Crvenog krsta za priznanje povodom 20. godišnjice RS. Iz svih regija je došao po jedan prijedlog i mi ćemo uputiti dalje predložene kandidate, a ko će dobiti priznanje i kakvo će ono biti to će odlučiti Vlada RS“, naglasio je Grujičić.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare