Usvojen budžet za narednu godinu u iznosu od 11.630.229 KM

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas budžet za sljedeću godinu u iznosu od 11.630.229 KM.
Načelnik opštine LJubiša Ćosić izjavio je da je ova opština jedinstvena lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja skoro 70 odsto budžeta puni vlastitim sredstvima, što je pokazala prethodnih godina.

„Dokaz tome je značajna i izuzetno dobra stambena i stambeno-poslovna gradnja u opštini, što nam omogućava više pozitivnih efekata koji dolaze kroz ovaj način punjenja budžeta“, rekao je Ćosić novinarima nakod sjednice.

On je istakao da, kada je riječ o rashodovnoj strani, 6,2 miliona KM odnosi se i na finansiranje Opštinske uprave, Centra za socijalni rad, Kulturnog centra, Sportsko-rekreativnog centra, javne i komunalne potrošnje, stipendija, subvencija za javna i privatna preduzeća i značajna sredstva za kulturu.

„Imamo oko 30 javnih projekata od kojih želim da izdvojim potpuni završetak Dečanske ulice, sportske dvorane, pozorišta, novog parka, rekonstrukciju Ulice cara Dušana i mosta kod Elektrotehničkog fakulteta, kao i mali most na rijeci Toplik u istoimenom naselju“, rekao je Ćosić.

On je naveo da je među projektima vodovod Klek u iznosu od 100.00 KM, rekonstrukcija lokalnih saobraćajnica, kao i projekat „smart siti“ u vrijednosti od 120.000 KM i ozelenjavanje novog parka – projekat „zelena opština“.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo istakao je da je ova godina bila najbolja u izvršenju budžeta, od kada je on načelnik, te da je u skladu s tim planiran budžet za sljedeću godinu.

„Budžet za 2020. godinu je realan i u potpunosti će biti izvršen, a u sljedećoj godini ćemo završiti jedan ciklus od osam godina u kojem ćemo realizovati sve kapitalne projekte koje smo obećali našim sugrađanima i izmirićemo sve obaveze koje smo i naslijedili. Reći ću samo da smo u posljednjih sedam godina izmirili milion KM sudskih presuda iz perioda prije 2012. godine“, rekao je Ćosić.

On je dodao da je usvojen i program usluga zajedničke komunalne potrošnje za 2020. godinu, program kategorizacije lokalnih puteva, a određeni su i nazivi za nove ulice.

„Jedan krak od Ulice Nikole Tesle od Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva pa do kraja do Ulice vojvode Radomira Putnika, gdje se nalazi i Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/, dali smo naziv Ulica Zorana Cvijetića, po prvom načelniku Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo koji je poginuo 1994. godine“, rekao je Ćosić.

Ulica koja se prostire od Dečanske i prolazi kroz poslovnu zonu do granice sa opštinom Istočna Ilidža nosiće naziv 9. januar.

Ćosić je iskoristio priliku i svim građanima Istočnog Novog Sarajeva poželio uspješnu 2020. godinu.

Šef Kluba odbronika SDS-a Milan Kovačević izjavio je da opozicija smatra da budžet za sljedeću godinu nije realan.

„Ostaje nam da vidimo u narednih šest mjeseci, kada bude odluka o izvršenju budžeta, da li će uspjeti da ga realizuju u planiranom iznosu“, rekao je Kovačević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare