Usvojen budžet za narednu godinu od oko 4,6 miliona KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas budžet za 2015. godinu u iznosu od 4.616.975 KM, što je za oko 90.000 KM manje u odnosu na rebalans budžeta za ovu godinu.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač pojasnio je da je budžet za narednu godinu manji za iznos dva granta koja nisu bila planirana u budžetu za ovu godinu, a odnose se na projekat odvoza smeća koji se realizuje sa Švedskom razvojnom agencijom SIDA i grant od Apoteke Istočna Ilidža za izgradnju Doma zdravlja.

„Učinićemo sve da stabilan sistem funkcionisanja opštine nastavimo i da sve ono što preuzmeo i završimo“, istakao je Kovač i dodao da opština znatna sredstva vraća kao kreditno zaduženje za sve ono što je uradila na objektima infrastrukture koji su bili neophodni.

On je rekao da je opredjeljenje opštine prilikom kreditnog zaduženja bilo da urade infrastrukturne projekte i naprave bolje uslove za život, a onda polako da vraćaju kredit.

Kovač je najavio da će u srijedu, 17. decembra, biti održana vanredna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža na kojoj će biti riječi o situaciji u Bolnici Istočno Sarajevo.

„Da bismo na pravi način razmotrili kompletnu situaciju u Bolnici i donijeli odgovarajuće zaključke, zakazali smo i vanrednu sjednicu Skupštine“, rekao je Kovač i izrazio nadu da će zaključci biti korektni i da će doprinijeti razrješenju situacije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

On je podsjetio da je opština u proteklom periodu značajno pomagala normalnom funkcionisanju ove ustanove, jer je znatna sredstva uložila u infrastrukturu do Bolnice i u njenom krugu.

Odbornici SNSD-a glasali su protiv budžeta za 2015. godinu, a odbornik ove stranke Milica Ristović rekla je da budžet nije razvojni, već potrošački i da služi opštini za troškove administracije.

Ona je navela da je Skupština odbila prijedlog SNSD-a da u budžetu za narednu godinu budu povećana sredstva za podsticaj poljoprivredi.

„Stanovnici ove opštine se sve više okreću poljoprivredi i domaćoj proizvodnji i smatramo da opština treba da da veći podsticaj“, naglasila je Ristovićeva.

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su i rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 4.683.059 KM, što je za oko 90.000 više u odnosu na plan za ovu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare