Usvojen budžet za 2018. godinu od 6.177.778 KM

0
Usvojen budžet za 2018. godinu od 6.177.778 KM

ISTOČNA ILIDŽA – Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su danas budžet za 2018. godinu u iznosu od 6.177.778 KM.

Protiv usvajanja budžeta za narednu godinu bili su odbornici SNSD-a, a Nebojša Šešlija rekao je u ime kluba odbornika ove stranke da budžet predstavlja spisak želja bez konkretnih projekata, da nije realno planiran i da je teško ostvariv.

On je dodao da u budžetu nema konkretnih naznaka koja su to ulaganja na području ove lokalne zajednice i ko su investitori.

„Uložili smo dva amandmana. Jedan se odnosi na veća izdvajanja za završetak izgradnje Doma zdravlja Istočno Sarajevo koji je u zajedničkom vlasništvu ove opštine i Istočnog Novog Sarajeva, a drugi je povećanje sredstava za izgradnju dječijih igrališta. Amandmani nisu usvojeni“, rekao je Šešlija.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da je budžet opštine za naredu godinu planiran realno i domaćinski, te da tvrdnje opozicije nisu tačne.

„Budžetom je planirano nekoliko projekata kojima se predviđa razvoj u urbanom dijelu na relaciji Dobrinja 1 – Dobrinja 4. Biće izgrađen spomen-park na Veljinama jer su budžetom planirana sredstva za nastavak izgradnje spomen-obilježja poginulim borcima Sarajevsko-romanijske regije. U ovoj godini je završena i fasada na Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama i predviđen je završetak pješačke staze, čime će biti upotpunjena ta cjelina“, pojasnio je Božović.

On je naveo da je među prioritetima u narednom periodu i kupovina sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Na današnjoj sjednici za zamjenika načelnika opštine izabran je Zoran Avram koji je do sada obavljao dužnost načelnika Odjeljenja za finansije, a za vršioca dužnosti ovog odjeljenja imenovana je Bojana Đurović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments