Usvojen budžet, smanjene plate funkcionerima

0

MILIĆI – Budžet opštine Milići u 2013. godini isnosiće 4.444.000 KM i biće manji za oko dva odsto od prošlogodišnjeg, odlučili su odbornici Skupštine opštine.

Načelnik opštine Živojin Jurošević rekao je Srni da je budžetski okvir umanjen i u odnosu na nacrt tog dokumenta, jer je to sugerisalo i resorno Ministarstva pošto se očekuju manji prihodi od indirektnih poreza.

„Ipak, nastojali smo da udovoljimo zahtjevima budžetskih potrošača i građana. To su sektor poljoprivrede i podsticaja, ulaganja u infrastrukturu…“, rekao je Jurošević.

Milićki odbornici odlučili su da za 22 odsto umanje plate opštinskim funkcionerima, pa će tako osnovna plata načelnika opštine iznositi 2.745 KM, zamjenika načelnika i predsjednika Skupštine 2.353 KM, a potpredsjednika Skupštine 1.960 KM.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu Milka Todorović rekla je da će se ovim umanjenjem godišnje uštedjeti 57.000 KM.

Za 10 odsto umanjena je i odbornička naknada, koja je do sada bila 500 KM za odbornike, odnosno 600 KM za šefove odborničkih klubova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare