Usvojen budžet od oko 25 miliona KM

0

ZVORNIK – Skupština grada Zvornika usvojila je danas budžet za narednu godinu od 24.993.200 KM, što je neznatno manje u odnosu na ovu godinu.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da je budžet neznatno manji jer je veći dio kreditnih sredstava utrošen tokom ove godine za realizaciju određenih projekata, pa se u 2019. prenose preostala sredstva za projekte koji nisu realizovani.

On je naveo da će u idućoj godini biti veći izvorni prihodi, poreski i neporeski, i iznosiće oko 21.000.000 KM.

“Poreski prihodi planiraju se ostvariti u iznosu od 17.457.780 KM, a neporeski u iznosu od 3.499.720 KM, dok će grantovi iznositi 185.000 KM”, rekao je Ivanović.

On je dodao da će ostala sredstva u budžet biti namirena od transfera jedinicama lokalne samouprave, raznim prilivima i primicima, te od neiskorišćenih sredstava po osnovu obveznica i kredita iz prethodne godine.

Ivanović je istakao da budžet za narednu godinu ima razvojni karakter, ali da će zadovoljiti i planirane socijalne potrebe.

“Povećane su stavke za poljoprivredne podsticaje, kao i za podsticaje zapošljavanju, a bitno je da će direktno iz budžeta, kao i sufinansiranjem u realizaciju kapitalnih projekata na području Zvornika biti uloženo između 12 i 15 miliona KM”, rekao je Ivanović.

On je naglasio da je to što je Skupština grada jednoglasno usvojila budžet dokaz da je realno planiran, te da su svi značajni zahtjevi uvršteni.

Programom rada Skupštine grada Zvornika za 2019, koji je danas usvojen, utvrđeni su poslovi i zadaci Skupštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments