Usvojen budžet od 4,6 miliona KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je na današnjoj sjednici budžet za narednu godinu u iznosu od 4.592.754 KM, što je za oko 300.000 KM manje u odnosu na izvršenje u ovoj godini.

Budžet za narednu godinu čine poreski prihodi od oko 3.160.000 KM, neporeski prihodi od oko 1.150.000 KM, grantovi oko 23.000 KM, transferi između budžetskih jedinica različitih nivoa vlasti oko 163.000 KM, te primici za privrednu i neprivrednu stalnu imovinu 97.000 KM.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač istakao je da je ovaj budžet realan i ostvariv, da su na ovaj način pokušali da zadovolje sve potrebe stanovništva i da se troši samo onoliko sredstava koliko je na raspolaganju.

Kovač je naglasio da je cilj ove administracije da i u narednom periodu nastavi da realizuje započete projekte i da krizna vremena prebrode na najbolji mogući način.

Prema njegovim riječima, opština je obezbijedila da na području ove lokalne zajednice radi veliki broj kompanija koje ostvaruju veliki promet, što doprinosi punjenju budžeta BiH i Republike Srpske, s tim da se mali dio vraća opštini.

Protiv budžeta glasali su odbornici SNSD-a, koji kažu da je za smanjenje budžeta najveći krivac rukovodstvo opštine koje nije privuklo dovoljno investicija u proteklom periodu.

Odbornik SNSD-a Milica Ristović istakla je da Skupština nije prihvatila njihove amandmane da se za 30 odsto smanje sredstva za regres, ogrev i zimnicu zaposlenima na ime pripravnika i pripravnika volontera i da se za oko 50 KM smanje odbornički paušali, a ta sredstva usmjere na stipendiranje studenata koji žive na području opštine.

Ristovićeva je pohvalila što je, ipak, amandmanima jedan dio sredstava obezbijeđen za pripravnike.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili Odluku o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine u 2014. godini od 0,12 odsto.

Ristovićeva je naglasila da je Klub odbornika SNSD-a tražio smanjenje ove poreske stope na 0,10 odsto, što skupštinska većina nije prihvatila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments