Ustrijeljena tri vuka

0

MILIĆI- Lovci iz milićkog Udruženja „Komić“ imali su ovog vikenda bogat ulov, ustrijelivši u dobro organizovanoj hajci tri vuka, među kojima i jednog predvodnika čopora.

Član Upravnog odbora Udruženja Zoran Golić rekao je Srni da je hajka organizovana na zahtjev stanovnika mjesne zajednice /MZ/ Vukovići, koji su se milićkim lovcima požalili da im vukovi napadaju stada i nanose ozbiljnu štetu na poljoprivrednim gazdinstvima.

„Rezultati su ovaj put bili veoma dobri. Ustrijeljena su tri vuka što predstavlja veliki lovački uspjeh. Hajka je organizovana juče na području između sela Vukovići i Rajići, na platou koji je veoma povoljan za boravak i stanište vukova, a u akciji je učestvovala ekipa iskusnih lovaca“, rekao je Golić.

Golić dodaje da u Udruženju „Komić“ planiraju da 1. marta organizuje veliku hajku na vuka, koja bi trebalo da obuhvati planinska područja opštine Milići, radavski plato i prostor Kupusne, na kojoj se očekuje učešće oko 200 lovaca iz Republike Srpske i Srbije.

Udruženje okuplja oko 200 članova, a osim organizovanja lovačkih akcija, brine i o očuvanju prirodnih ljepota, uzgoju i hranjenju divljači, te periodično učestvuje u akcijama pošumljavanja.

Golić kaže da članovi Udruženja svake godine zasade više od 10.000 sadnica različitih šumskih kultura.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare