Uspješno završena akcija dobrovoljnog davanja krvi

0

MILIĆI – U Milićima je danas organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je učestvovalo 36 učenika i građana.

Akciju su organizovali Savjet učenika Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Milutin Milanković“ u Milićima i opštinski Crveni krst.

Koordinator Savjeta učenika Radojka Savkić rekla je Srni da je ovo deveta akcija pod sloganom „Kap krvi da budemo prvi“.

„Drago nam je što smo nastavili tradiciju i što se prijavilo 40 naših učenika, od kojih je 16 dalo krv. I ovom prilikom pokazali su da su veliki humanisti. Od 22 prijavljena građana njih 20 je dalo krv. Nadam se da će akcija trajati dugi niz godina na radost svih nas“, rekla je Savkićeva.

Predstavnik Crvenog krsta Jovana Simić rekla je Srni da je zadovoljna akcijom kojom se vraćaju u normalne tokove, poslije dvije godine pauze, zbog virusa korona, te je zahvalila svima koji su učestvovali.

Šef Službe za transfuziju krvi Zvornik Vladimir Dražić rekao je Srni da su akcije sad učestale, ovo je sedma, osma u proteklih mjesec-dva po školama.

Profesor Dejan Dabić rekao je Srni da krv daje od kada je počela akcija u milićkoj Srednjoj školi i da mu je ovo sedmi put, istakavši značaj da se pomogne ako se može, jer svako može doći u situaciju da traži krv.

Prvi put u akciji je učestvovala učenica Marina Lukić koja je istakla da joj je uvijek bila želja da, kada napuni osamnaest godina, daruje krv.

Pored učenika i profesora, u akciji su učestvovali i građani, među njima i šezdesetogodišnja Rada Đokanović, koja je od srednje škole dobrovoljni davalac krvi. „Više ne brojim koliko puta sam dala krv, ali znam da je više od 20“, rekla je Đokanovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare