Uspješno okončan „Infoteh – Jahorina“

0

Uspjeh ovogodišnjeg simpozijuma „Infoteh – Jahorina“ pokazatelj je da je ovaj skup izrastao u najveći naučni skup ove vrste u regionu, ocijenio je dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Zoran LJuboje. „Infoteh“ Jahorina je prerastao slične skupove, koji su ranije organizovani u Srbiji, jer je na ovom simpozijumu znatno više predstavljenih radova“, rekao je LJuboje Srni.

Dekan Elektrotehničkog fakuteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji je organizator ovog skupa, naveo je da je na ovogodišnjem simpozijumu bilo prijavljeno oko 300 radova, od čega je 260 prihvaćeno.

„Ukupno je bilo zastupljeno više od 500 autora iz osam država, a najviše ih je iz Srbije, BiH, NJemačke, Bugarske, Francuske, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske“, rekao je LJuboje.

On je precizirao da su se radovi, uglavnom, odnosili na primjenu informatike i telekomunikacije u različitim oblastima privrednih stistema.

Osnovne teme ovogodišnjeg simpozijuma bile su „Računarski sistemi i softver“, „Komunikacioni sistemi i tehnologije“, „Energetski sitemi“, „Proizvodni sistemi“, „Sistemi upravljanja“ i „Elektronski sistemi“, te „Senzori budućnosti“.

U okviru naučnog skupa održano je i nekoliko okruglih stolova o alternativnim izvorima energije i o senzorima budućnosti.

„Tradicionalno smo već uveli i studentsku sesiju u okviru koje su studenti izložili tridesetak radova“, rekao je LJuboje, napominjući da simpozijum „Infoteh-Jahorina“, u skladu sa svojim programskim ciljevima, najviše šansi pruža mladima.

Simpozijum „Infoteh–Jahorina“, koji je otvoren 20. marta, završen je večeras.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare