Uspješno izveden Vidovdanski uspon na Maglić

0

FOČA – Članovi više planinarskih društava iz BiH, Srbije i Crne Gore uspješno su se danas popeli na najviši vrh Srpske i BiH – Maglić, visok 2.386 metara iznad mora.
Sekretar fočanskog Planinarskog društva „Zelengora“ Dejan Lučić rekao je Srni da u okviru tradicionalne akcije „Vidovdanski uspon na Maglić“ u podnožju ove planine na Trnovačkom jezeru od juče boravi oko 300 planinara, među kojima ima stranih turista.

NJih stotinu se, kaže, odvažilo za pohod na vrh.

„Jedna grupa planinara pela se sa Trnovačkog jezera, koje se nalazi na crnogorskoj strani Maglića, a druga sa Prijevora, stazom koja je dosta zahtjevnija i teža. Planinari su krenuli oko 7.00 časova ujutro, a na vrh su stigli oko 11.00 časova“, rekao je Lučić.

On je dodao da je uspon protekao bez teškoća, te da je učesnike akcije poslužilo lijepo vrijeme, ali da ih je u Crnoj Gori dočekalo neprijatno iznenađenje u vidu plaćanja dodatnih taksi.

„Crnogorci su na Trnovačkom jezeru za loženje vatre naplaćivali pet evra, pored ulaska koji se plaća jedan evro i noćenja koje košta evro i po“, rekao je Lučić.

Akcija „Vidovdanski uspon na Maglić“, čiji je organizator Planinarski savez Republike Srpske, završava se sutra povratkom planinara sa Trnovačkog jezera.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare