Uspješna saradnja sa slovenačkom fabrikom „Silkem“

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika i „Silkem“ iz Kidričeva u Sloveniji u posljednjih godinu dana imali su uspješnu poslovnu saradnju, koja će biti nastavljena, konstatovano je na današnjem sastanku predstavnika ovih fabrika u Zvorniku.

Direktor „Silkema“ Janez Bedrač rekao je da su dvije kompanije na dobrom putu da trasiraju još veći obim poslovne saradnje, saopšteno je iz „Alumine“.

„Danas smo definisali teme na kojima ćemo raditi u narednom periodu. Zainteresovani smo za proizvodni program `Alumine`, jer želimo da više od polovine naših potreba dugoročno obezbijedimo iz ove fabrike“, rekao je Bedrač.

Sa privrednicima iz Slovenije razgovarali su predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić, savjetnik direktora zvorničke kompanije za tehničko-komercijalne poslove Miodrag Spasojević, te direktori Razvoja, Proizvodnje glinice i Komercijalnog sektora Zoran Obrenović, Dragan Mitrović i Biljana Eskić.

Matić je rekao da je cilj zvroničke fabrike da kroz nove projekte, u narednom periodu, još više osnaži poslovnu saradnju sa fabrikom iz Kidričeva za što ima više mogućnosti.

On je naglasio da je riječ o partnerima koji su zainteresovani za sve sfere funkcionisanja proizvoda iz alumosilikatne oblasti, zatim hidrata i nemetalurške glinice.

U delegaciji slovenačke fabrike, koja se bavi proizvodnjom specijalnih vrsta glinica, zeolita i proizvoda iz oblasti silikatne hemije, bili su i komercijalni direktor Andrej Menomi, predstavnik marketinga Sebastjan Dobnik, i vođa programa glinice u „Silkemu“ Vlado Kaučić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments