Uspješna ljetna sezona u Ski-centru „Ravna planina“

0

Ski-centar „Ravna planina“ na Palama ovog ljeta posjećena je destinacija, uprkos pojavi epidemije virusa korona i brojnim ograničenjima u sektoru turizma, rekla je Srni portparol ovog centra Ana Radojković.

Radojkovićeva je rekla da Ski-centar bilježi veliki broj posjeta turista, naročito u dane vikenda od kojih su nekoliko posljednjih najposjećeniji još od početka rada centra van zimske sezone.

„Mnogi građani su se ove godine okrenuli domaćim turističkim odredištima, pa su umjesto mora izabrali kupanje na vještačkom jezeru na izlaznoj stanici gondole, koje je ujedno i jedino otvoreno, uređeno kupalište u ovoj regiji“, navela je Radojkovićeva i dodala da je primjetan i porast broja turista iz Srbije koji su odlučili da ljetni godišnji odmor ipak provedu na planini.

Radojkovićeva je rekla da su, osim postojećih sadržaja od zip lajna, pedalina, hodanja po vodi u velikim loptama, biciklizma, uvedene i dodatne atrakcije poput vožnje turističkim vozićem oko jezera dužine tri kilometra kroz predivne šumske predjele.

„Tu je i vožnja gumenim čamcem, kajakom na jezeru, kao i uređen prostor za kampovanje. Na vrhu se nalazi i ugostiteljski objekat odakle posjetioci mogu uživati u predivnom pogledu, kao i raznovrsna gastronomska ponuda. Sve što radimo je s ciljem da obogatimo boravak na planini, jer je to izletište koje funkcioniše tokom cijele godine“, istakla je Radojkovićeva.

Prema njenim riječima, u Ski-centru „Ravna planina“ u toku su brojni projekti, a na polaznoj stanici gondole „Jahorina ekspres“ započeta je izgradnja hotelsko-apartmanskog naselja koje će se prostirati na površini od 25.000 metara kvadratnih.

Radojkovićeva je navela da je Ski-centar „Ravna planina“ prepoznat kao značajan faktor razvoja zimskog, ali i ljetnog turizma sa sve većim brojem domaćih i stranih turista, a jedina mana u dosadašnjnoj ponudi bio je nedostatak smještajnih kapaciteta, što će se uskoro i promijeniti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare