Uspješna akcija spasavanja Francuza u selu Ponor

0

Koordinisanom akcijom Operativno komunikacionog centra – 112, Ministarstva sigurnosti BiH i Policijske stanice Pale, u subotu je uspješno okončana akcija spasavanja francuskog državljanina koji se izgubio na sjeveroistočnom dijelu opštine Pale, u blizini sela Ponor.

Ministarstvo sigurnosti BiH primilo je u subotu uveče u 22.39 časova informaciju da je francuski državljanin (Q. R. Y.) uputio telefonski poziv lokalnoj policiji navodeći da se nalazi na nepoznatoj lokaciji u području mjesta Prača, opština Pale i zatražio pomoć u lociranju i izvlačenju.

S obzirom da ga nije bilo moguće locirati prema raspoloživim informacijama, Ministarstvo sigurnosti BiH pokrenulo je proceduru njegovog lociranja putem telefonskog mrežnog sistema, saopšteno je iz Ministarstva.

Koordinisanom akcijom Operativno-komunikacionog centra -112 i i Policijske stanice Pale francuski državljanin je pronađen u 23.06 časova u blizini sela Ponor, čime je akcija spasavanja bila okončana.

I ova akcija spasavanja još jednom je pokazala visok stepen efikasnosti Operativno komunikacionog centra prilikom koordinisanog rada nadležnih institucija u oblasti sigurnosti, zaštite i spasavanja građana.

(www.palelive.com / Agencije / Foto Slaviša Knežević)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare