Uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

0

Jesenja humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja krvi je uspješno realizovana u Domu Zdravlja u Palama, od 11 do 13 časova. Na akciji su učestvovali brojni planinari, ali i sugrađani, koji su većinom redovni darivaoci. Oni najmlađi, i oni koji su prvi put darivali krv su najviše obradovali organizatore akcije, jer je to siguran znak da se svijest o ovoj nasušnoj potrebi našeg društva ipak širi i polako ohrabruje one zdrave među nama, koji ovim malim gestom mogu da spase nečiji život.

Organizatori ove akcije su bili Crveni krst Pale i Planinarsko društvo „Javorina“Pale, u saradnji sa transfuzijom Kasindo. Akciju je medijski propratila OSM televizija.

Na kraju akcije su darivaocima podjeljeni prigodni obroci i sokovi, ali i majice planinarskog društva, tako da iz ove akcije mogu da ponesu i uspomenu na ovaj radosni susret.

Desetak novih doza krvi će svakako biti od velike koristi našem kliničkom centru, ali je ovakva djelatnost zdrava i za darivaoce, jer pomaže da se obnovi i pospješi krv u organizmu.

Hvala svim učesnicima akcije i da Vam Gospod Bog podari zdravlja da još dugo godina budete u mogućnosti da pomažete i da budete na korist svojim sugrađanima i onim najugroženijim!

Fotografije:

PA010022.JPG PA010027.JPG PA010030.JPG PA010033.JPG PA010034.JPG

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare