Uspješan sportski vikend za borilačke sportove

0

Proteklog vikenda takmičari Karate kluba “Zanshin” učestvovali su na Regionalnom prvenstvu za poletarce, pionire i nade koje je održano u Bileći.

Regionalno prvenstvo je bilo ujedno i kvalifikaciono za prvenstvo Republike Srpske koje će biti održano u Doboju.

Naši takmičari osvojili su 9 medalja od čega 4 zlatne, 2 srebrene i 3 bronzane.

Apsolutno dominaciju u kategoriji poletaraca ostvarili su Lazar Skoko (1. mjesto), Pavle Šarenac (2. mjesto) i Novak Tadić (3.mjesto), sva trojica su imali 4 do 5 pobjeda u mečevima. Balša Savić je imao odlične nastupe i nakon 3 pobjede izgubio je u meču za treće mjesto od klubskog kolege Tadića.

Za većinu takmičara ovo je bilo prvo takmičenje,  a za klub odličan početak takmičarske sezone.

Zlatne medalje osvojili su:
1) Lazar Skoko
2) Ina Tanasković
3) Nemanja Šarenac
4) Iva Šljivić

Srebrene medalje osvojili su:
1) Pavle Šarenac
2) Luka Kovač

Bronzane medalje osvojili su:
1) Ema Šljivić
2) Damjana obradović
3) Novak Tadić

Takmičarsku ekipu predvodio je trener Momir Kovačević.

 

Uspješan vikend za džudistkinje “Romanije”

U nedjelju 24.02.2019. godine u Laktašima je održano prvenstvo Republike Srpske u džudou. Na prvenstvu su nastupili džudisti i džudiskinje Džudo kluba “Romanije” i ostvarili  odlične rezultate.

Jelena Arnautović je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju i tako odbranila titulu prvakinje Republike Srpske dok su Jana Marinković i Nevena Todorović osvojile treće mjesto i bronzanu medalju.

Naše takmičarke 02.03.2019. godine očekuje prvenstvo Bosne i Hercegovine koje se održava u Banjoj Luci. Prva dva mjesta na tom takmičenju znače ulazak u reprezentaciju BiH i ulaznicu za nastupe za velikim takmičenjima kao što su Prvenstvo Balkana, Evrope i svijeta.

 

Pregršt medalja na turniru A klase

Takmičari Taekwon-do kluba “Romanija” – Pale odlično su otvorili takmičarsku 2019. godinu učešćem na turniru A klase “14 th Serbia Open ITF Taekwon-do Championship” koji je održan u nedjelju 24.02.2019. godine u Subotici.

Na ovom međunarodnom turniru A klase, koje se nalazi u kalendaru Evropske Taekwon-do federacije (EITF), učešće je uzelo preko 500 takmičara iz 14 evropskih zemalja: Italije, Grčke, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Ukrajine, Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

U strahovito jakoj konkurenciji, klub su predstavljala 4 takmičara i ostvarili sjajne rezultate.Osvojeno je ukupno 7 medalja, od toga 2 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane medalje.

– Anđela Kovačić je dominantno osvojila zlatnu medalju u formama u konkurenciji juniorki- zeleni pojas;

– Kristijan Klačar je takođe dominirao i ubjedljivo osvojio zlatnu medalju u formam u konkurenciji juniora – zeleni pojas, dok se u borbama morao zadovoljiti bronzanom medaljom u kategoriji do 69 kg, izgubivši u polufinalu od sjajnog reprezentativca Slovenije, a prethodno u četvrtfinalu pobijedivši predstavnika Slovačke;

– Aleksandar Bilinac je osvojio srebrnu medalju u formama u konurenciji seniora – žuti pojas i srebrnu medalju u borbama seniora u kategoriji -85 kg;

– Bogdan Jugović se takođe okitio sa dvije medalje. Osvojio je srebrnu medalju u formama u konkurenciji juniora – crveni pojas nadmoćno pobijedivši protivnike u tri kola, da bi u finalu preglasavanjem sudija izgubio od reprezentativca Bugarske. U borbama, u konkurenciji juniora u kategoriji -57 kg se morao na kraju zadovoljiti sa bronzanom medaljom, jer je naknadnim prekrajanjem žrijeba u četvrtfinalu pobijedio predstavnika Italije, da bi u polufinalu, tijesno, preglasavanjem sudija izgubio od fenomenalnog reprezentativca Bugarske koji je na kraju bio i pobjednik, pobijedivši u finalu nosioca crni pojas 2. dan.

Naredno taekwondoisti očekuju već 09.03.2019. godine, kada se u Prnjavoru održava turnir A klase pod nazivom “17 th Cup of Friendship, Bosnia and Herzegovina Open ITF Taekwon-do Championship”.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments