Uspjeh džudista iz Istočnog Sarajeva

0

U Olimpijskoj dvorani „Huan Antonio Samaranch“ – Zetra održan je 11. međunarodni judo turnir „BiH and Nippon“, Prvenstvo BiH za mlađe seniore U23 koji su ujedno iskoristili priliku da se provjere pred Evropsko prvenstvo do 23 godine u Tjumenju u Rusiji od 18. do 21. novembra.

Organizatori turnira je bio Džudo savez Federacije Bosne i Hercegovine i Ambasada Japana u BiH, dok su za tehnički dio organizacije zaduženi džudo klubovi “Nippon “ i “Bosna“.

Učešće na turniru i državnom prvenstvu uzelo je oko 50 klubova s oko 700 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH. Na svečanom otvranju prisutnima su se obratili direktor turnira Branislav Crnogorac i ambasador Japana u BIH Hideo Yamazaki, koji je ujedno i otvorio ovo takmičenje.

Za najbolje pojednice prvensntva proglašeni su Eldin Omerović (JK Bosna) i Aleksandra Samardžić (JK Berkovići).

Pored medalja i pehara osvajači su dobili i novčane nagrade, koje je uručio bh. reprezentativac Ibro Miladin, evropski univerzitetski prvak.

Takmičar iz Istočnog Sarajeva Stefan Majdov iz Džudo kluba „Randori“ je u kategoriji 73 kg seniori U23 osvojio zlatnu medalju. Takmičar Džudo kluba „Rajko Kušić“ Pale Igor Ćirić je osvojio bronzanu medalju i na taj način izborio učešće za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu do 23 god u Tjumenju u Rusiji koje se održava od 18. do 21. novembra 2011. godine.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments