Uslovi u bolnici Kasindo najlošiji u Srpskoj

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar zdravlja Republike Srpske Ranko Škrbić danas je u Istočnom Sarajevu konstatovao da trenutno najveći problem u bolnici „Kasindo“ predstavljaju uslovi, za koje je rekao da su najlošiji u bolničkom sektoru u Srpskoj.
Škrbić je posjetio bolnicu „Kasindo“, gdje ga je direktor ove zdravstvene ustanove Siniša Zubić informisao da je usljed snježnih padavina dio bolnice prokisao.

Na Odjeljenju hirurgije prokisle su jedna bolnička soba i previjalište, pa su pacijenti izmješteni u druge sobe, a voda se pojavila i na sastavu stare i nove bolničke zgrade.

Ističući napore osoblja bolnice „Kasindo“ da održi nivo rada u punom kapacitetu Škrbić je rekao da su prilazi bolnici očišćeni, kao i komunikacija između bolničkih objekata, a pripremljen je i prostor koji se može koristiti za slijetanje helikoptera.

„Može se očekivati da će u narednom periodu postojati potreba za hitne helikopterske evakuacije“, rekao je Škrbić navodeći da se i u narednih sedam do 10 dana očekuje slično vrijeme, sa padavinama i niskim temperaturama.

Nakon što je informisan o potrebi bolnice za agregatom u slučaju nestanka električne energije, budući da samo odjeljenje hemodijalize ima svoj agregat, Škrbić je rekao da će taj problem što prije pokušati da riješi sa ministrom energetike Željkom Kovačevićem.

Prema riječima direktora bolnice „Kasindo“, trenutno u bolnici nema pacijenata sa promrzlinama ili povredama koje bi bile prouzrokovane aktuelnim vremenskim neprilikama.

„Uglavnom se radi o uobičajenoj patologiji“, rekao je Zubić i dodao da je primjetno smanjenje pacijenata koji u „Kasindo“ dolaze na ambulantni pregled.

Zubić je naveo da je Oružanim snagama BiH upućen apel za pomoć u ljudstvu kako bi se bolnički krovovi očistili od snijega i kako bi konstrukcija bila u funkciji do izgradnje nove bolnice.

Ističući da bolnica raspolaže zalihama lijekova i sanitetskog materijala Zubić je rekao da je u narednih desetak dana obustavljen hladni operativni program.

Škrbić najavio je da će u toku dana obići Han Pijesak i Sokolac, vjerovatno i Pale, a da je za sutra planirano da posjetiti Dom zdravlja u Istočnom Novom Sarajevu i Trnovo.


(www.palelive.com / Srna / foto: novosti.rs)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments