Uslove konkursa za stipendije ispunjavaju 323 studenta

0

ZVORNIK – Komisija za dodjelu stipendija grada Zvornik objavila je danas rang-listu prema kojoj, od 396 prijavljenih studenata, sve uslove konkursa ispunjavaju 323, dok 73 studenta ne ispunjavaju uslove po raznim osnovama.
Uslove konkursa ispunjava 107 studenata koji imaju prosjek ocjene veći od 8,5, kao i 21 student prve godine koji su nosioci „Vukove diplome“ iz srednje škole, te 178 studenata slabog materijalnog stanja.

Uslove konkursa ispunjava 13 studenata koji su djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, kao i četiri studenta master studija sa prosjekom ocjena većim od devet, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Među onima koji ispunjavaju uslove konkursa najviše ima studenata sa medicinskog fakulteta, odnosno njih 67, na tehničkim naukama 47, ekonomskom fakultetu 25. U Novom Sadu studira 115 studenata, u Beogradu 80, u Bijeljini 41, Foči 29.

Na prvoj godini studija ima 74 studenta, a na drugoj i trećoj po 80, dok studenata četvrte godine ima 65, pete 16 i šeste godine studija šest studenata.

Studenti koji ne ispunjavaju uslove konkursa po raznim osnovama imaju pravo da u roku od osam dana, ukoliko smatraju da nisu bodovani u skladu sa konkursom, podnesu prigovor gradonačelniku Zvornika.

Stipendije za studente sa prosjekom ocjena većim od 8,5, te studente prve godine koji su nosioci „Vukove diplome“ iz srednje škole i studente master studija sa prosjekom ocjena većim od devet iznose po 100 KM tokom 10 mjeseci.

Visina stipendije za studente slabog materijalnog stanja i studente djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije utvrdiće se u zavisnosti od raspoloživih sredstava posebnom odlukom gradonačelnika Zvornika.

Za stipendiranje studenata u školskoj 2016/17 godini u budžetu grada Zvornik planirano je 150.000 KM. U školskoj 2015/2016. godini stipendijama su bila obuhvaćena ukupno 244 studenta, za šta je iz budžeta izdvojeno 150.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare