Uskoro velika investicija na Jahorini i kuća za petočlanu porodicu

0

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada obezbijediti veliku investiciju na dijelu Jahorine koji pripada opštini Trnovo, kao i da će se on lično založiti da obezbijedi sredstva za izgradnju kuće višečlanoj porodici Stanković, koja se iz Srbije vratila u Trnovo.

„Trnovo je mala lokalna zajednica, ali Vlada Republike Srpske i SNSD kao najveća partija u Republici Srpskoj vode računa o svim lokalnim zajednicama podjednako, ne pravimo razliku da li je neka lokalna zajednica mala ili velika, nego činimo napore da svi građani širom Srpske imaju dostojanstvene uslove za život“, istakao je Višković.

Višković je novinarima u Trnovu, nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i načelnikom opštine Dragomirom Gagovićem, rekao da će Vlada Srpske naći način da pomogne realizaciju svih projekata koje bude kandidovala opština Trnovo.

On je potvrdio da će Trnovo u narednom periodu imati jednu od većih investicija u Republici Srpskoj i to na dijelu olimpijske planine Jahorine koji pripada ovoj lokalnoj zajednici.

„Kad svi ti sadržaji – od četvorosjeda, staza, puta i naselja Obućina bare budu u punom kapacitetu, ova lokalna zajednica imaće najveće koristi od toga. Skoro je sigurno da će samo od rente i poreza koje treba da plaćaju vlasnici objekata na Jahorini u narednom periodu opština Trnovo imati veće prihode nego što je sadašnji budžet“, rekao je Višković.

On je obećao da će, na molbu načelnika Gagovića, iz sredstava budžetske rezerve premijera izdvojiti sredstva za porodicu Stanković, koja ima petoro djece i koja se vratila u Trnovo.

Višković je podsjetio da su slične kuće već izgrađene u Šipovu, Jezeru, Doboju i Derventi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare