Uskoro upotrebna dozvola za sportsku dvoranu

0

Odbornici Skupštine opštine Pale prihvatili su danas informaciju o izgradnji sportske dvorane na Palama u koju je uloženo oko 14 miliona KM.


Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je, u pauzi zasjedanja, da je završen tehnički pregled dvorane i da će u narednih nekoliko dana dobiti upotrebnu dozvolu.

On je rekao da je na sastanku sa dekanom Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta dogovoreno da Fakultet bude premješten u sportsku dvoranu, za šta je Univerzitet Istočno Sarajevo odobrio oko 800.000 KM.

Na današnjem zasjedanju Skupštine žustru raspravu je izazvala informacija o stanju u oblasti turizma, posebno kada je riječ o naplati boravišne takse na Jahorini koja je, uprkos uspješnoj sezoni, od 01. januara do 15. marta, naplaćena u iznosu od samo 56.142 KM.

Načelnik opštine se saglasio sa nekim odbornicima da je to nedopustivo i da Inspekcija grada sa Poreskom upravom treba ozbiljnije da pristupi rješavanju ovog problema, jer opština nema inspekciju i ne može tu nešto puno promijeniti.

Govoreći o situaciji u agraru, Kovačević je rekao da poljoprivreda ne može funkcionisati bez podsticaja i da opština Pale u narednom periodu mora da poveća subvencije, koje su ove godine iznosile 100.000 KM.

Kada je riječ o zelenoj pijaci, on je rekao da su se predstavnici Zadruge Pale, s kojima je razgovarao o tom pitanju, izjasnili da će izgraditi pijacu i da su već aplicirali za određena sredstva, kao i da je Regulacionim planom predviđena njena izgradnja iza Policijske stanice, u blizini Zadruge.

Tokom diskusije na sjednici SO Pale odbornik Pokreta za naš grad – Pale Momir Blagojević rekao je da informacija o izgradnji sportske dvorane sadrži sve podatke, ali da je vidljivo da je trećina sredstva netransparentno i nejasno utrošena. On je naveo da mu još nije jasno da li je objekat stabilan ili nije.

Odbornik SNSD-a Željko Stojanović rekao je da je „javna tajna da na Jahorini ima zaštićenih vlasnika ugostiteljskih i smještajnih kapaciteta“.

„Stanovnici Pala znaju da ima ljudi koji žele da budu mecene Jahorine i da izvuku iz nje sve što mogu, a ništa u nju nisu uložili“, rekao je Stojanović i dodao da je Vlada Republike Srpske uložila milione KM u Jahorinu i da bi svi trebalo da slijede taj primjer, ali je očito da bez dodatnog zakona o turističkom području Jahorina to neće biti ispravljeno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare