Načelnici opština u sastavu grada Istočno Sarajevo u narednih petnaestak dana održaće sastanak sa rukovodstvom Olimpijskog centra „Jahorina“ i direktorima osnovnih i srednjih škola da bi se dogovorili o organizacije besplatnog skijanja učenika na Jahorini, rekao je Srni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić.

Ćosić je napomenuo da se veći broj roditelja interesovao kako organizovati prevoz, te kako će preuzimati karte ako roditelji u vlastitoj režiji organizuju prevoz djece.

On je rekao da je najbolje rješenje da lokalne zajednice organizuju odlazak djece u određenom terminu u toku dana i povratak, dok bi oni koji bi organizovali odlazak djece u vlastitoj režiji imali obaveze da se pojave na mjestu dolaska na planini.

„Imaćemo i jasnu identifikaciju djece koja u toku dana ili sedmice idu na planinu“, naveo je Ćosić i dodao da će ove tehničke detalje dogovoriti na sastanku sa predstavnicima Olimpijskog centra.

Ćosić je naveo da će karte za djecu, preuzete na planini, biti vraćane tokom dana, a nadzor nad učenicima sprovodiće se u saradnji sa školama.

Ćosić je izrazio zadovoljstvo što su opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo, zahvaljujući podršci Olimpijskog centra i Vlade Republike Srpske dobile mogućnost da sva djeca iz osnovnih i srednjih škola mogu da idu na besplatno skijanje na Jahorini.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da će napraviti spiskove djece koja odlaze na Jahorinu, te da će najvjerovatnije ići u grupama od deset učenika i imaće vodiča, dok će preuzimanje ski karte biti riješeno sa predstavnicima Olimpijskog centra.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović kaže da je Olimpijski centar ovim gestom pokazao želju da na Jahorinu dovede domaće i strane turiste.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da ovaj centar, kao društveno odgovorna kompanija, želi da podstakne što veći broj djece da se bave skijanjem.

„Cilj nam je da što više djece dođe na Jahorinu, da zavole ovu planinu i doživljavaju je kao svoju, te da prve skijaške korake naprave upravo ovdje. Za ovu sezonu smo pripremili dva novija ski-vrtića“, rekao je LJevnaić.

Ugovor o besplatnom skijanju za djecu sa područja opština koje su u sastavu grada Istočno sarajevo potpisan je 7. novembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Gospodo draga dajte djeci da se skijaju bez uslovljavanja na nekakve vodice ,imaju djeca pptvrde iz skole i roditelje da ih vode na planinu kad hoce i koliko hoce

Vise ce djeca platiti prevoz i vodica…uz potvrdu iz skole pustite ih da se skijaju kada hoce. Lose iskustvo ?

prevoz je besplatan jer su opstine duzne da ga plate kao i vodič (taj vodič će biti neko od nastavnog kadra)…