Uskoro parking mjesto za lica sa invaliditetom

0

ZVORNIK – Za lica sa invaliditetom uskoro će biti obezbijeđeno jedno parking-mjesto ispred zgrade opštine Zvornik, potvrdio je v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić. On je novinarima rekao da se u okviru rekonstrukcije gradskih ulica radi i uređenje trotoara i pristupnih površina kod zgrade opštine.

U okviru tih radova Administrativna služba opštine obezbijedila je parking-mjesto za lica sa invaliditetom koje će se nalaziti neposredno pored ulaza u šalter-salu i biće propisno obilježeno.

„Mi ćemo i prilikom izgradnje garaže, koja će biti nedaleko od zgrade opštine, nastojati da obezbijedimo još dva parking-mjesta za lica sa invaliditetom“, rekao je Kojić.

On je naveo da je u okviru ovih radova predviđena i rekonstrukcija postojeće rampe na ulazu u šalter-salu koju koriste lica sa invaliditetom, tako što će oštećena betonska podloga biti zamijenjena behaton kockama, a pokušaće se ublažiti i pad na ovom prilazu.

„Razmatramo i mogućnost obezbjeđenja odgovarajućeg arhitektonskog rješenja za ulazak lica koja koriste ortopedska i druga pomagala u samu zgradu opštine Zvornik“,naveo je Kojić.

Prema njegovim riječima, dok ne bude pronađeno adekvatno rješenje i ubuduće će biti praksa da licima sa invaliditetom portiri pomognu da stignu do prostorija u prizemlju zgrade, dok će u slučaju kada im trebaju usluge radnika sa spratova, oni silaziti u prizemlje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare