Uskoro novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja

0

HAN PIJESAK – Dom zdravlja na Han Pijesku uskoro će dobiti novo sanitetsko vozilo, za čiju će kupovinu sredstva obezbijediti opština i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, rekla je Srni predsjednik lokalnog parlamenta Mihaela Tomović.

Ona je dodala da su odluku o tome donijeli odbornici Skupštine opštine na današnjoj vanrednoj sjednici.

„Vrijednost sanitetskog vozila je 74.730 KM, učešće naše opštine je 30 odsto, što iznosi 22.419 KM, a resornog ministarstva 52.311 KM, odnosno 70 odsto“, kaže Tomovićeva.

Ona je istakla da lokalna uprava na ovaj način daje doprinos poboljšanju teškog finansijskog stanja u Domu zdravlja na Han Pijesku.

Tomovićeva je dodala da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uvrstilo Dom zdravlja „Dr Milenko Narančić“ na Han Pijesku među šest zdrastvenih ustanova za koje će u okviru projekta „Jačanje sektora zdravstva – faza dva“ obezbijediti ukupno 448.380 KM.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Radojka Golijan izjavila je Srni da nabavka novog namjenskog sanitetskog vozila za ovu javnu ustanovu primarne zdravstvene zaštite znači mnogo, tim prije što je postojeće vozilo oštećeno, opština razuđena a sela dosta udaljena od Doma zdravlja.

„Veoma sam zahvalna resornom ministarstvu u Vladi Republike Srpske i lokalnoj upravi u Han Pijesku jer je danas, osim odluke o kupovini vozila, deblokiran račun Doma zdravlja, čime je prekinut petnaestodnevni štrajk i zaposleni će dobiti jednu platu“, rekla je Golijanova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare