Uskoro novi sadržaj – ronjenje sa bocama u jezeru na vrhu planine

0

U Ski-centru „Ravna planina“ nedaleko od Pala uskoro će u ponudi biti novi ljetni sadržaj – ronjenje sa bocama u jezeru na vrhu planine, najavio je vlasnik ovog centra Veljko Golijanin.

On je naveo da dubina jezera na vrhu planine iznosi devet metara, što je, smatra, idealno za ronilačke sportove, te da je danas ekipa profesora obilazila teren.

Golijanin je naveo da će tu biti i poligon za obuku, koju će obavljati stručna lica.

„LJetna sezona uveliko traje i imamo veliki broj gostiju iz regiona, ali i domaćih. Mnogi sadržaji poput pedalina, lopti na vodi, kupanja u jezeru, vozića, iznajmljivanja bicikala, kvadova, sigurno tome doprinose“, izjavio je Golijanin novinarima.

Ronilac Aldin Tarlaković kaže da su stalni gosti „Ravne planine“ jer tu sve kategorije ljudi mogu najbolje da iskoriste slobodno vrijeme.

„Zaronili smo da vidimo kakvo je jezero. Može se raditi usavršavanje dobrog balansa kod ronilaca koji su već ostvarili osnovni kurs, a može se koristiti za vježbanje kod navigacije, jer je to takva lokacija i vidljivost je prilagođena tim specijalnostima“, objasnio je Tarlaković.

Prema njegovim riječima, trening bi izgledao tako da se prvo krene sa probnim zaronom i ronjenjem sa disaljkom, pa onda da se proba ronjenje, smatrajući da je to nešto što će u narednom periodu biti interesantno za goste.

„Kada je riječ o skuba ronjenju mentalna snaga važnija je od fizičke“, dodao je Tarlaković.

Matijaš Majcenović iz Slovenije rekao je da je vidljivost u jezeru loša, što bi za početnike bilo malo nezgodno, ali bi ono moglo da se koristi za ronilački trening na nadmorskoj visini od 1.350 metara, što, prema njegovom mišljenju, daje posebnu čar ronjenju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare