Uskoro nabavka navalnog vozila vrijednog 296.000 KM

0

ZVORNIK – Za potrebe opštinske Službe profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik biće kupljeno novo navalno vatrogasno vozilo za gašenje požara vodom i pjenom, za šta će biti izdvojeno 296.000 KM, najavio je danas šef ove službe Slaviša Milić.

Za kupovinu vozila Vatrogasni savez Republike Srpske obezbijediće 185.000 KM, a opština Zvornik 111.000 KM.

Milić je rekao novinarima da će vozilo biti kupljeno na osnovu Ugovora o nabavci koji je načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović potpisao sa isporučiocem „Euromodusom“.

Ovo vozilo, kaže Milić, namijenjeno je za brze intervencije gašenja požara čvrstih zapaljivih materija, lako zapaljivih tečnosti i gasova, a zapremina vozila je 3.000 litara vode i 300 litara pjene.

„Služba profesionalne vatrogasne jedinice ima četiri navalna vozila, čiji je prosjek starosti oko 30 godina, i dva specijalna vozila, zbog čega je veoma značajna kupovina novog vozila, koje će biti isporučeno u roku od 180 dana“, rekao je Milić.

Milić je podsjetio da je u prošloj godini nabavljeno i 30 kompleta radnih uniformi za vatrogasce, a u toku je procedura za nabavku pumpe za pretakanje ugljen-dioksida za potrebe vatrogasnog servisa.

„U ovoj godini iz sredstava Vatrogasnog saveza Republike Srpske planiramo da kupimo dva čamca sa kompletnom opremom za spašavanje na vodi, a u narednoj godini i novo vatrogasno vozilo za gašenje šumskih požara“, rekao je Milić.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su u protekloj godini imali ukupno 73 intervencije, a od početka ove godine zabilježeno je 11 intervencija na dimnjacima i kontejnerima, kao i jedan broj tehničkih intervencija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare