Uskoro legalizacija dodijeljenih placeva

0

ZVORNIK – Predsjednik zvorničke Gradske organizacije ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović rekao je danas da će iduće sedmice početi legalizacija oko 2.750 placeva za izbjegla i raseljena lica na području grada, među kojima je i 200 ratnih vojnih invalida.

Mijanović je na konferenciji za novinare istakao da je sa Gradskom upravom i kabinetom gradonačelnika Zvornika dogovoreno da bude izvršena i kategorizacija placeva kada je riječ o udaljenosti od grada do periferije.

„Legalizacija ovih placeva doprinijeće manjem materijalnom izlaganju korisnika koji će sa veoma povoljnim cijenama moći da uknjiže ove nekretnine“, naveo je Mijanović i pozvao ratne vojne invalide da prikupe dokumentaciju i kod nadležnog gradskog odjeljenja pokrenu legalizaciju.

Za izbjegla i raseljena lica najviše placeva dodijeljeno je na lokalitetima zvorničkih naselja Branjevo, Ulice i Ekonomija.

Mijanović je napomenuo da Vlada Republike Srpske još nije ispoštovala dogovor iz aprila prošle godine, kada su ratni vojni invalidi zahtijevali povećanje invalidnina, te izmjene i dopune Pravilnika o ocjeni invalidnosti, kao i Pravilnika o protetisanju.

„Ukoliko Vlada Republike Srpske ne ispuni zahtjeve ratnih vojnih invalida do kraja oktobra, organizovaćemo proteste u Banjaluci i čekati ispunjenje ovih zahtjeva“, upozorio je Mijanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare