Uskoro javne rasprave o radnoj verziji nacrta zakona o sportu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izjavila je danas u Istočnom Sarajevu da je pripremljena radna verzija nacrta zakona o sportu i da će posebna pažnja biti usmjerena na finansiranje sportskih saveza i klubova.

„Uskoro će i svi zainteresovani za ovu oblast u Istočnom Sarajevu imati priliku da se uključe u stručnu raspravu i daju konkretne prijedloge da bismo imali dobar tekst zakona. Tu nećemo završiti posao, bićemo u svim regijima u Srpskoj prije nego što zakon bude pred narodnim poslanicima“, istakla je Davidovićeva, koja je danas posjetila Akademiju sporta „Slavija“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Ona je napomenula da Fudbalski klub „Slavija“ ima dugogodišnju tradiciju, a Akademija sporta „Slavija“ okuplja veliki broj djece, što je Ministarstvu jako važno.

Direktor Akademije sporta „Slavija“ Duško Petrović zahvalio je Davidovićevoj za posjetu, te dodao da je ovo prilika da je upoznaju sa istorijom kluba, rezultatima, ali i problemima sa kojima se suočavaju.

„Oko 170 do 180 djece redovno trenira, imamo u svim uzrasnim kategorijama selekcije, ali kao i većina klubova imamo i dosta problema. Naša je obaveza da što više mladih ljudi privučemo u klub, da dolaze na sporstke terene i da se bave sportom“, istakao je Petrović i dodao da je neophodna podrška svih nivoa vlasti.

Zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Slobodan Pajić istakao je da je ova posjeta značajna i da nikada nije na odmet razgovarati o sportu i njegovom razvoju i unapređenju.

„Opština pruža podršku sportskim klubovima, što je i naša obaveza i uvijek se trudimo da što je moguće više sredstava usmjerimo prema sportu i kulturi. Tako ćemo nastaviti i dalje, a nadamo se da će zakon o sportu dati neka povoljnija rješenja“, istakao je Pajić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare