Uskoro dva stacionarna radarska sistema

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac uskoro će biti instalisani stacionarni radarski sistemi na dionicama na kojima se dešavaju saobraćajne nezgode sa najtežim posljedicama, najavio je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac nakon današnjeg redovnog sastanka sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom.

Radarski sistem biće instaliran u skladu sa projektom Ministarstav unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Na tim dionicama na kojima smo utvrdili kritične tačke postavićemo stacionarne radarske sisteme kako bi usporili saobraćaj i stanje bezbjednosti u tom segmentu bilo poboljšano i podignuto na viši nivo“, rekao je Šehovac novinarima.

Šehovac je istakao da na području koje pokriva Policijska stanica Sokolac nema krivičnih djela sa većim stepenom društvene opasnosti, da je dobra rasvijetljenost krivičnih djela i da je stanje javnog reda i mira dobro.

On je naveo da se stanjem u bezbjednosti saobraćaja ne može nikada biti zadovoljno kada ima poginulih lica i da zbog toga policija preduzima niz preventivnih i represivnih mjera, što se čini i uz pomoć savremenih tehničkih uređaja i sistema.

Šehovac je zahvalio načelniku opštine Sokolac za dobru saradnju sa Policijskom upravom, te dodao je razgovarano i o efektima sistema video-nadzora, instaliranog uz pomoć grada Istično Sarajevo i opština koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo.

On je naglasio da je sa Bjelicom razgovarao i o unapređenju sistema video-nadzora kroz projekat „Bezbjedan grad“.

Bjelica je saradnju opštine Sokolac sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo i Policijskom stanicom Sokolac ocijenio kao veoma dobru, kao i sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

„Zajednički smo radili na poboljšanju bezbjednosti na području ove opštine, na projektu osvjetljenja grada, popravke semafora, horizontalne i vertikalne signalizacije na području grada“, istakao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, posebno korisnim pokazao se projekat video-nadzora, za koji je inicijativa krenula od opštine Sokolac i preduzeća „M:tel“ iz Banjaluke, koje je ranije imalo sjedište na Sokocu.

„Zahvaljujući razumijevanju u MUP-U Republike Srpske na Sokocu će biti postavljena dva stacionarna radara, jedan na potezu od Podromanije do ulaza u Sokolac, a drugi u Glasinačkom polju“, izjavio je Bjelica i izrazio nadu da će uskoro početi ta aktivnost.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare