Uskoro centralni spomenik poginulim borcima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centralni spomenik poginulim borcima sarajevskog ratišta biće podignut ove godine, najavio je predsjednik Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Goran Šehovac.

Šehovac je rekao da će spomenik poginulim borcima iz opština Ilijaš, Hadžići, Vogošća, Rajlovca, Reljeva, Ilidže, Nedžarića, Kasindolske, Vojkovića, Grlice i Krupca, biti postavljen dok se završe tehničke pripreme.

„Uređujemo spisak imena poginulih boraca, kako se ne bi potkrala greška“, rekao je Šehovac novinarima nakon sjednice Skupštine ove boračke organizacije.

On je rekao da je u planu rada za ovu godinu i postavljanje statue doktoru Miodragu Laziću, čuvenom srpskom hirurgu i heroju, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.

„Statuu ćemo izraditi na šetalištu koje se i zove `Doktor Miodrag Lazić`“, rekao je Šehovac.

Na današnjoj sjednici predstavljen je i izvještaj o rezultatima rada za prošlu godinu, gdje je posebno izdvojena briga za demobilisane borce i članove porodica poginulih boraca, koji su obolijevali od virusa korona.

„Radili smo punom parom, a organizovali smo se, i oko 400 nas je išlo u Niš, na sahranu doktoru Laziću“, podsjetio je Šehovac.

On je rekao da će se Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ i u ovoj godini zalagati za što bolji status demobilisanih boraca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare