Usklađivanje opštinskog regulatornog okvira

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održana regionalna radionica o usklađivanju opštinskog regulatornog okvira, na kojoj su učestvovali predsjednici i sekretari skupština opština i predsjednici komisija za statute i propise iz Ugljevika, Lopara, Bijeljine i Zvornika.

Šef Kancelarije OEBS-a u Tuzli Gonzalo de Sezare /Gonzalo de Cesare/ rekao je novinarima da je cilj radionice da se poboljša efikasnost i unaprijedi učešće onih koji donose odluke korisne za sve građane.

„Ovo je jedan od napora rada OEBS-a da se ohrabre, ojačaju i poboljšaju uslovi rada skupština opština“, rekao je on i naglasio da je ovo i prilika da se predstavnici opština razgovaraju o setu modela dokumenata koje im je dostavio Savez opština i gradova Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Zvornik Mersad Mehmedović rekao je zvornička Skupština već usaglasila Statut i Poslovnik sa važećim zakonskim propisima.

On je ocijenio da usaglašavanje lokalnih propisa sa Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi Republike Srpske unapređuje rad skupštine opštine i čini je efikasnijom.

Misija OEBS-a u BiH, koja je organizator radionice, podržava poboljšanje kapaciteta skupština opština i njihovih službi, jer izabrana tijela predstavljaju građane i odgovorna su za ugrađivanje viđenja i mišljenja građana u politike i pružanje usluga.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments