Urušio se ostatak krova sportske dvorane u Lukavici

0

Na području grada Istočno Sarajevo stanje se stabilizuje, ali je nakon novih padavina došlo do urušavanja i drugog dijela krova sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković rekao je da se jedan dio krova sportske dvorane urušio prije desetak dana nakon prvih snježnih padavina, ali da zbog bezbjednosti radnika nisu smjeli da vrše skidanje snijega sa ostatka krova.

On je istakao da je na području opštine pričinjena velika šteta, navodeći da se urušio i krov „Banjalučke tržnice“, a i da je nekoliko domaćinstava prijavilo da su se od težine snijega urušili krovovi na pomoćnim objektima.

On je apelovao da građani skidaju snijeg i ledenice sa krovova, jer će prema najavama u ponedjeljak, 20. februara, djeca krenuti u školu.

Opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo, zbog novih snježnih padavina, nisu proglasile prestanak vanrednog stanja.

Načelnici opština u sastavu grada Istočno Sarajevo potvrdili su Srni da je snabdijevanje energentima uredno, a da se i dalje radi na raščićavanju i proširivanju putnih komunikacija.

Oni su istakli da je još uvijek rano govoriti o štetama koje su nastale usljed snježnog nevremena, ali da će nakon topljena snijega, kada očekuju i probleme usljed velike količine vode, formirati komisije koje će ustanoviti tačno stanje.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović rekao je da je novi snijeg uzrokovao nove nevolje, jer su neke putevi zameteni i vrši se njihovo čišćenje.

Gašanović je istakao da je formirana ekipa koja je starijim i iznemoglim pomogla da skinu snijeg sa krovova tako da nisu imali slučajeva urušavanja.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da su svi pravci prohodni i da razmišljaju da proglase prestanak vanrednog stanja.

On je istakao da su angažovane ekipe na čišćenju snijega sa sportske dvorane iako je Nadzorni odbor rekao da konstrukcija može izdržati veliko opterećenje.

Načelnik opštine Trnovo Goran Vujičić naglasio je da je put Trnovo-Sarajevo raščićen i u funkciju su dvije trake, kao i putni pravci do sela.

Vujičić se zahvalio opštini Laktaši koja im je na račun uplatila 4.000 KM.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač naglasio je da su svi putevi raščićeni, a danas vrše čišćenje prilaza grobljima kako bi građani sutra na Zdušnice mogli posjetiti grobove svojih najmilijih.

Kovač je rekao da imaju više slučajeva urušavanja krovova na pomoćnim objektima u domaćinstvima, gdje ljudi nisu na vrijeme reagovali i očistili snijeg.

On je naglasio da je sada potrebno čuvati odvodne sisteme da bi bili u stanju da prihvate velike količine vode kada dođe do topljena snijega.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=vPgy_r-uqxQ&feature=player_embedded}


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare