Uručeno 1.700 KM didaktičkog materijala

0
Sokolac

SOKOLAC – Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske (RS) Slavica Kuprešanin uručila je danas didaktički materijal u vrijednosti 1.700 KM Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu.

Kuprešanin je rekla novinarima da predstavnici Ministarstvo svake godine za nikoljdanske praznike obilaze obdaništa u Srpskoj i poklanjaju didaktički materijal, slikovnice, igračke i enciklopedije, jer je u nadležnosti ovog ministarstva demografski razvoj Srpske.

Ona je napomenula da u programu rada ovog ministarstva posebnu pažnju poklanjaju predškolskom uzrastu djece do šest godina, tako da je u ovoj godini opremljen određen broj dječijih igrališta u vrtićima u Srpskoj.

Načelnik opštine Sokolac Dušan Kovačević rekao je novinarima da opština za rad ove ustanove izdvaja 105.000 KM, a sredstva će biti uvećana novim budžetom za pet odsto.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić istakla je da će ovaj didaktički materijal olakšati rad vaspitačima koji rade u tri obrazovne grupe.

Prema njenim riječima, u ustanovi boravi 50 djece koja su raspoređena u mješovitu jasličku grupu u kojoj su djeca od jedne do tri godine, vrtićka grupa djece od tri do pet godina i predškolska grupa od pet do šest godina.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare