Уручено 140 новчаних награда

0

РОГАТИЦА – На 57. Регионалној пољопривредној изложби и сајму стоке у Рогатици уручено је 140 новчаних награда, од којих 82 за расна грла, као и 16 робних награда, речено је Срни у овој општини.

Награде су се кретале од 50 до 400 КМ.

Свјетлана Ћебић из Рогатице добила је јуче прву награду за јунице које имају више од 12 мјесеци, а Недељко Николић из Рогатице за стеоне јунице расе сименталац.

Драго Каришик из Рогатице освојио је прву награду за краве расе сименталац.

Рогатички узгајивачи оваца, Славко Пурковић и Драгољуб Жижовић подијелили су прву награду за овце-двизице, а Милад Бојовић и Вучко Николић за овце расе оплемењена пламенка.

Миленку Ђерићу из Рогатице уручена је прва награда за кобилу и прва за пастува арапске расе.

Узгајивач коза из Тврдимића у општини Источно Ново Сарајево Спасоје Чамур добио је двије прве награде – за приплодне козе и јариће, расе алпина.

Међу 22 излагача скоруп-кајмака из властите производње у категорији „зрели“ двије награде класе екстра додијељење су Владанки Витомир са Хан Пијеска и њеној суграђанки Вели Рубеж, три прве награде у овој категорији добиле су Нада Максимовић и Аница Мировић са Хан Пијеска и Душанка Боровчанин са Сокоца.

За „млади“ скоруп-кајмак награде класе екстра су уручене Владанки Витомир, Аници Мировић и Нади Максимовић са Хан Пијеска и Јелени Боровчанин са Сокоца, а прве награде у овој категорији подијелиле су Мира Крстић и Драгана Станишић са Хан Пијеска и Душанка Боровчанин, Криста Ерић и Гордана Боровчанин са Сокоца.

Драгомир Џида из Рогатице понио је са рогатичког сајма прву награду за сјеменски кромпир, а за меркантилни кромпир прве награде су добили Мирослав Оловић и Бранислав Радојевић из Рогатице.

Прве награде уручене су и Удружењу жена „Рогатица“ за изложене производе домаће кухиње и прерађевине, Борки Јешић за изложене ручне радове, Миловану Јањићу за рукотворине и Бранки Сорак за најуређенији штанд.

Покровитељ 57. Регионалне пољопривредне изложбе и сајма била је општина Рогатица уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Подршку овој манифестацији пружили су и спонзори који су додијелили робне награде.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare