Uručeni ugovori o zapošljavanju i samozapošljavanju vrijedni 600.000 KM

0
Uručeni ugovori o zapošljavanju i samozapošljavanju vrijedni 600.000 KM

ZVORNIK – U Zvorniku su danas u prisustvu direktora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslava Vujičića i zamjenika gradonačelnika Bojana Ivanovića podijeljeni ugovori poslodavcima i preduzetnicima iz ovog grada kojima su odobrena sredstva po projektima Zavoda za zapošljavanje Srpske za tekuću godinu.

Vujičić je rekao novinarima da ukupna odobrena sredstva kroz projekte za grad Zvornik iznose 600.000 KM.

„Odobrena su sredstva za 43 poslodavca sa područja grada Zvornika koji će zaposliti 106 lica, dok je samozapošljavanje, odnosno pokretanje biznisa, odobreno za 20 lica“, naveo je Vujičić.

On je istakao da je sve što se radi u Zavodu fokusirano na smanjenje broja zaposlenih u Republici Srpskoj.

„Evidentan je konstantan pad broja nezaposlenih, a ovdje u Zvorniku je na evidenciji Biroa 4.500 lica, što je za 10 odsto manje nego u istom periodu prošle godine“, naglasio je Vujičić.

Ivanović je zahvalio Zavodu za zapošljavanje na projektima kroz koje zapošljavaju lica sa evidencije nezaposlenih.

„Zahvalni smo i poslodavcima koji su odlučili da zaposle radnike kroz različite projekte, kao i licima koja pokreću poslove za samozapošljavanje i svima im želim uspjeh u radu“, kaže Ivanović.

Zapošljavanje i samozapošljavanje omogućeno je u okviru „Projekta podrške samozapošljavanju“, „Projekta podrške zapošljavanju Roma u Republici Srpskoj“, „Zajedno do posla“, projektu „Sticanje radnog iskustva mladih visoke stručne spreme u statusu pripravnika“ i „Projektu podrške zapošljavanju lica iznad 50 godina“.

Vujičić je naveo i da se, osim projekata u okviru kojih su danas dijeljeni ugovori, očekuje realizacija projekta regresnog plaćanja doprinosa u privredi za ovu godinu.

„Poslodavci će imati mogućnost da apliciraju za projekat koji ćemo raditi zajedno sa Vladom Republike Srpske, gdje ćemo kroz regresno plaćanje doprinosa plasirati 16 miliona KM za novozaposlena lica, isključivo u privredi“, istakao je Vujičić.

On je dodao da očekuje da Vlada Srpske usvoji odluku o podjeli tih sredstava, nakon čega će biti raspisan javni poziv za taj projekat.

Vujičić je naglasio da je, prateći teritorijalnu organizaciju Republike Srpske i zahvaljujući dodjeli statusa grada Zvorniku, došlo do reorganizacije samog Zavoda, odnosno da je formirana Filijala Zvornik koja će sa radom početi 1. avgusta.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare